йога

Детски учебен център "Рам Зам"

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Йога - за деца 2-5г.; 6-12г.; за бременни; за родители и деца

  • Йога за деца от 2 до 5г.

Системата йога е създадена в Индия преди хиляди години. Йога асаните или позите са произлезли от наблюдението на природата. Йогите са изучавали движенията на животните, как те дишат, движат се и почиват. Позите имитират части от природата, като планини и дървета, помагайки ни да оценим изяществото на тези природни чудеса. Изпълнението на позите на животни в йога ни показва, че за да достигнем най-висшия си потенциал като човешки същества и да проявим нежен, състрадателен, милостив и ведър характер, е нужно да контролираме по-низшите си животински инстинкти като алчност, егоизъм и желания.

Йога програмата за деца включва физически пози, техники на дишане, пеене и упражнения за концентрация. Движението е от първостепенно значение за растящото тяло и е единствената дейност, която свързва двете полусфери на мозъка и му помага да развие пълния си потенциал.

Когато йога се практикува от деца, тя поддържа костната им система здрава, а мускулите им еластични и гъвкави, помагайки им в спортните дисциплини. Равновесните пози засилват мисловния фокус и концентрация и събуждат творческите им способности. Редовното упражняване на йога позите контролира и успокоява техните емоции като им осигурява по-лек и спокоен сън. Повечето деца обичат йога, защото позите наподобяват природата и животните, като в същото време заниманията с йога са весели и не-състезателни.

Практикувайки йога децата се свързват с природата и естествените ритми на живота. Йога ги насърчава да станат благородни и фини хора, които да създадат един по-хармоничен свят в бъдеще.

  • Йога за родители и деца (6-12 г.)

Практикуването на йога не само допринася за емоционалното и физическо развитие, но и укрепва връзката между майка и дете.

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft