други

Школа по Езда и Стрелба с лък "Пътя на Коня и Лъка"

arts_blue_line екипировка за други
представяне grey_line

Опитайте да си представите галопиращ с 40км./ч. кон, чийто ездач стреля с лък и улучва целите. Конникът трябва съвършено да контролира тялото си, да е в синхрон с коня и себе си. Долната част на тялото му следва движенията на коня, горната се концентрира върху целта, а ръцете с добре отработени, механични движения пускат стрелите една след друга. При тази скорост няма време за размисли и прицелване, съществува само настояще, което той изживява. Мощта на движещия се кон се съчетава с вътрешното спокойствие и концентрация на стрелеца и това изразява пълна хармония между Човек и Кон, Движение и Покой.

Обучението в Школата се базира основно на практиките на Майстора на конната стрелба с лък Лайош Кашай. То преминава през различни етапи на усъвършенстване.

Подготовката на конните стрелци е много разнообразна. Ние приемаме, че в основата на всичко е работата "от земя". Принципът е "ако нещо не е правилно на земята, не е правилно и на седлото". Комплекс от задачи трябва да бъде трениран и подобряван, за да може ездачът сигурно да стреля от гърба на препускащия кон. Заниманията "от земя" имат много форми, но винаги работят за изграждането на чувство за синхрон, баланс и ритъм. Преди да започне да стреля от коня, стрелеца трябва да може да борави с лъка "от земя".

Ездата и взаимоотношението с коня са другата част от обучението в школата. За да подобрим нашите ездови умения, ние яздим предимно без седла, което отново води за изграждане на чувство за синхрон, баланс и ритъм. Целта е горната половина от тялото на ездача да бъде независима от долната, която трябва перфектно да следва движениятя на коня.

Други школи по други в София

 
Ветроходство и ветроходни приключения "Вятър и Вода" за дeцa

Ветроходство на яз. Искър за деца ЗА ВЕТРОХОДСТВОТО И ДЕЦАТА: Ветроходство за деца вече има ...още

 
Ателие Приказки към LifeBox

Добре дошли в света на приказките! Ателие Приказки е за всички деца в предучилищна възраст, ...още

 
Модул - дискусия за предизвикателствата на родителстването към LifeBox

Трудно ли е да си родител? А лесно ли е да си дете? От какво се нуждае детето в предучилищна ...още

 
Спортен клуб по Водна топка "Левски"

Спортен клуб по Водна топка "Левски" набира деца, умеещи да плуват родени ...още

 
Funtopia

Funtopia е уникално пространство, където всеки може да изпита удоволствието от катеренето и ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft