волейбол

Спортен Клуб "Искър"

arts_blue_line екипировка за волейбол
представяне grey_line

Спортен клуб "Искър" - гр. София е създаден през 1985 г. под името Дружество за физическа култура и спорт “Искър” (ДФС Искър). В първите години от съществуването си развива 10 вида спорт: баскетбол, батут, борба, джудо, кегелбан, лека атлетика, спортен бридж, спортна акробатика, фехтовка, шахмат. До 1990 г. годишно са обхващани средно около 1600 деца в предучилищна възраст, 3000 учащи, 3000 работници. Акцентът е върху детско-юношеския и масовия спорт, но в периода са подготвяни и около 30 елитни спортисти годишно, от които 4 майстори на спорта и 12 кандидат майстори на спорта, както и са печелени призови места в държавни и международни състезания (като например първо място на маратона за “Наградата на София” през 1986 г. на 15 км. и през 1987 комплексно). След 1990 г. обхватът намалява, но до 1995 г. са изградени още 5 кандидат майстори на спорта, а през 1994 и 1995 г. за клуба се състезават 56 спортисти в мъжко и женско направление и 80 в детско-юношеско. След 1995 г. се намалява обхвата на практикуваните спортове и се акцентира върху детско-юношеския спорт. Днес освен СК Искър са регистрирани още 4 спортни клуба, работещи в обществена полза – по баскетбол, джудо, лека атлетика и фехтовка.

СК Искър е една от първите организации предприели действия за поощряване на устойчивото развитие и социалната отговорност, като в първите години след създаването си, наред с организирането на множество спортни прояви, организира съревнование за най-етична постъпка и конкурс за най-хубава детска рисунка със спортна тематика.

Клубове

Спортен клуб “Искър”-София (СК Искър), регистриран през 1992 г. като наследник на Дружество за физическа култура и спорт “Искър” (ДФС Искър) стои в основата на създаването и регистрирането през 1993 г. на още 4 спортни клуба, работещи в обществена полза – по баскетбол, джудо, лека атлетика и фехтовка.

  • Спортен клуб по баскетбол "Искър"-София (СКБ Искър) се занимава с популяризиране на физическата култура и спорта баскетбол; подбор, спортна подготовка и участие в състезания с детско-юношески отбори; развитие на спортно майсторство по баскетбол; подпомагане на училищния баскетбол.
  • Спортен клуб по джудо "Искър"-София (СКД Искър) се занимава с развитие на спорта джудо; подбор, спортна подготовка и участие в състезания; развитие на спортното майсторство, подпомагане на училищния спорт.
  • Спортен клуб по лека атлетика "Искър"-София (СКЛА Искър) се занимава с популяризиране на спорта лека атлетика; откриване на младежи с данни за развитие; организиране и участие в състезания; развитие на спортното майсторство; подпомагане на училищния спорт.
  • Спортен клуб по фехтовка "Искър"-София (СКФ Искър) се занимава с популяризиране на спорта фехтовка; подбор, спортна подготовка и участие в състезания; подпомагане на училищния спорт.

Спортен клуб "Искър"-София (СК Искър) организира безплатно обучение по:

  • Волейбол
  • Баскетбол
  • Тенис на маса
  • Фитнес

Други школи по волейбол в София

 
Волейболен клуб Софийски университет

Волейболен клуб Софийски университет е създаден през 2009 г. Притежава лиценз издаден от ...още

 
Спортна школа – Подвижни игри и Мини волейбол

Какво предлагаме Емоционални занимания със спорт за децата и възможност за нови ...още

 
CPVC-Volley Централен Полицейски Волейболен Клуб

Централен полицейски волейболен клуб - София, е създаден като наследник на дългогодишната ...още

 
Волейболен клуб Септември 90

Волейболен клуб Септември 90 е основан през 1994 година и е един от водещите клубове в столица и ...още

 
Юнайтед Спортс Клуб София

Юнайтед Спортс Клуб София (USC) е спортен клуб отворен за деца и младежи от всички възрасти и ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft