йога

"МАГАЙА" - Център за Йога и Практики

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Със започването на есента, в сърцето на София изгря ново пространство за личностно развитие – МАГАЙА – Център за Йога и Практики за развитие на Тялото, Ума и Духа, нов дом за всички търсещи хармония, щастие и пълноценен и смислен живот. Място за релакс, обмен на идеи, смях, срещи с приятели, и изследване на себе си и света.

Идеята за МАГАЙА се роди през лятото на 2009 година, когато потокът от преплитащи се събития и идеи се завихри, и кръгът от хора със сходни и допълващи се интереси се умножи. Имахме нужда от място за обмяна и споделяне на знания и опит, за развитие и търсене на отговори и техните въпроси, за вдъхновение и зареждане с енергия.

Днес това място е МАГАЙА. При нас ще откриете автентична и зареждаща обстановка повлияна от темпарамента и колорита на Индия, разнообразни и допълващи се практики, опитни майстори, интересни събеседници и нови приятели, оазис за почивка и отърсване от ритъма на забързания град.

Казвам се Христо и основах център МАГАЙА като продължение на моите търсения и разбирания за призванието на съвременния човек в бързо променящия се свят. От много години чрез книги, практики и преживявания търся и откривам пътища към истинската природа на човека, микро и макрокосмоса. Занимавам се с йога от 2003 година като дълго време практикувах сам със самоучители и книги. От 2007 събирам опит и знания от различни учители в България и света. Центърът се случи с подкрепата на семейството ми и безценната помощ на много близки приятели, които сега са част от Екипа на Центъра.

Йога за деца

Децата днес са подложени на много стрес. Домашни, натиск да се състезават с другите деца, безкрайни след училищни активности, много претрупана програма. И също като техните родители, децата днес се обращат към Йога за да им помогне да релаксират..

Когато дeцата научат техники за запазване на собственото им здраве, релаксация и вътрешно благополучие, те могат да преминават през предизвикателствата на живата по-лесно. Йога през ранното детство  укоражава самочувствието и осъзнаването на тялото със физически упражнения, които са несравними. Насърчавайки  сътрудничеството и състраданието, вместо обратното- това е голиам дар които можем да дадем на  нашите деца.

Йога също е показала, че мойе да помогне на хиперактивни  и деца с трудно внимание. Теза деца имат огромна нужда от движение и  сетивно моторни стимули. Йога помага да се утвърди спокойствие, самочувствие и баланс.

Децата получват огромно ползи от Йога. Физически тя увеличава гъвкавостта, силата

координацията и осъзнаването на тялото. В дпълнение тяхната концентрация и чувството им за спокойствие и релаксацисе подобрява. Правейки Йога, децата се упражняват, играят и се свързват по-дълбоко с вътрешното  си аз , и развиват  близка връзка със естествения свят който ги заобикаля. Йога  изважда тази прекрасна вътрешна светлина , kоято всички деца имат на повърхността.

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft