йога

Йога Студио "Юнити"

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Юнити

Йога за деца, йога за тийнейджъри, йога за деца и родители, йога за възрастни, йога за бременни

Името на студиото се роди от комбинацията между първите букви на малките ни имена и идеята да работим с деца („юн” означава „млад”). Финално обединихме тези два елемента в "юнити" или казано иначе - ЮН и Ти. Чувстваме, че централна роля в правилното израстване на човек играе запазването на връзката с вътрешното дете. Като възрастни се заблуждаваме, че ореолът на сериозност ни прави зрели личности. Не си позволяваме да взаимодействаме с онази част от нас, която съдържа формулата на съзряването. Пазим се от игривите оттенъци и рисуваме дните си в скучни цветове. Вместо да учим от децата и да ги подкрепяме в тяхното разцъфтяване, им налагаме калъп за уеднаквяване и обезличаване. Вместо да им даваме положителен пример, за да изградят емоционалната си интелигентност, ние им показваме как да станат по-центрирани в ума и по консуматорски настроени.
В ЮНИТИ йога студио се опитваме да бъдем само и единствено асистенти по пътя на съзряването на децата. Отворени сме към необятните пространства на техните умове и сърца, възхищаваме се на въображението и спонтанността им. Това е взаимодействие, в което ние водим външно, но на вътрешно ниво те моделират нас. Знаем, че вслушани в неподправената им мъдрост, можем да се превърнем в по-зрели хора. Шансът ни за по-добър живот е да станем като децата или казано иначе - да се завърнем към собствената си невинност и чистота.
Заедно правим йога, играем приказки, забавляваме се, учим се да изразяваме емоциите си. По-приятно занимание от това не можем и да си представим.

Интруктори:
Нина
Юлиан

ЙОГА ЗА ДЕЦА (от 7 до 12 години)

Ползи за детето от практикуването на Йога:

  1. Повишаване на самоувереността
  2. Подпомагане в реализирането на талантите
  3. Намаляване на агресията чрез пренасочване на енергията в креативна посока
  4. Изграждане на гъвкавост и баланс в тялото
  5. Освобождаване от потиснати емоции
  6. Подобряване на концентрацията и възприемчиевостта
  7. Радостно настроение
  8. Култивиране на уважение към себе си и другите

ЙОГА ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ (от 12 до 16 години)

В Юнити йога студио специално внимание се обръща на децата в тийнейджърска възраст. Това е възрастта, в която малкото момче постепенно се превръща в мъж, а момичето в жена. Този процес на промяна е свързан и с немалка доза стрес.

В йога комплекса за тийнеджъри са включени основните йога асани(пози), слънчевото упражнение, дихателни упражнения, релаксация, както и песни и игри:))).

Основно правило във йога е принципа на постепенността и ненасилието върху себе си. Целта не е да се правят сложни асани по перфектен начин. Целта е да направим асаната доколкото ни е възможно, но към нея да добавим осъзнаване на тялото, дъха, заобикалящата ни обстановка. Това е йога.

Човешкото тяло е една сложна съвкупност от системи. За да е здраво те всички трябва да работят в синхрон. А факторите, които съдействат за нарушаването му не са един и два. Целта ни е да съдействаме за възстановяване на този синхрон.

ЙОГА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

В забързаното и напрегнато ежедневие контактът между родител и дете често е механичен. Тези комбинирани занимания са покана за истински споделено време и за създаване, възстановяване, подхранване (в зависимост от вече съществуващия семеен сюжет) на приятелството между малките и техните мама или татко.
Предлагаме на родителите в рамките на часа да пуснат ролята на възрастни и да се вдетинят до неузнаваемост.


ПОСЕЙ МИСЪЛ И ЩЕ ПОЖЪНЕШ ДЕЙСТВИЕ, ПОСЕЙ ДЕЙСТВИЕ И ЩЕ ПОЖЪНЕШ НАВИК, ПОСЕЙ НАВИК И ЩЕ ПОЖЪНЕШ ХАРАКТЕР, ПОСЕЙ ХАРАКТЕР И ЩЕ ПОЖЪНЕШ СВОЯТА СЪДБА.

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft