йога

Йога клуб "Вяра"

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Спортен клуб "Вяра" е сдружение с идеална цел, и е лицензиран член на Българската Федерация "Йога".
Създаден през 2004 г. клубът е един от най-големите в България.
В ежегодните Държавни първенства по йога неговите членове са винаги в челните места. Клубът е на II-ро място в отборното класиране на България за 2004 г. и на ІІІ- то място за 2005г., 2006г., 2007 г. , 2009 г.
Клубът се занимава с обучение на хора с различни интереси и възгледи,
на деца , възрастни, бъдещи майки като целта му е да помогне на хората да тръгнат по пътят на йога, да навлязат в този начин на живот и мислене.
Йога клуб " ВЯРА" е член на International Yoga Federation.

Йога за деца

Практикуването на Йога през детството дава на детето добра основа в живота. Придобивайки природна гъвкавост и чувство за равновесие, то по- лесно усвоява асаните и бързо достига успех. Болшинството от децата са смели по природа - всичко, което им е нужно ги въодушевлява. Повечето от децата обичат да подражават - ако те виждат как Вие практикувате Йога, те ще пожелаят да се присъединят към Вас и ще правят това, което правите и Вие.

Заниманията с Йога, с учител или в къщи, помагат на детето да бъде уравновесено и спокойно, научавасе да се концентрира, укрепва своето здраве, повишават се съпротивителните сили на организма, укрепва имунната система, тялота става силно, гъвкаво и здраво. Проблеми като нарушения в осанката, гръбначни изкривявания и други заболявания на гръбнака, така разпространени в днешни дни няма да тревожат Вас и Вашето детенце.
В процеса на занятията, общуването с учителя и другите деца, помагат да се привикне към здравословен начин на живот и позитивно отношение към обкръжаващият ни свят.

Занятията се провеждат в игрова форма и наред със статичните асани се изпълняват и много динамични упражнения, които са по- интересни за децата. Названия на асаните, изобразяват пози и движения на различни живи същества: животни, птици и пр. и така са много по- достъпни за децата. Например: «скакалец», «камила», «лъв», «лък и стрела»,«кобра», «орел» и т.н. Това повиша техният интерес към света наоколо, развива наблюдателност и любов към света. Дихателните техники ще помогнат на белият дроб да се развие добре, да се кислородоснабди цялото тяло и честите настинки, бронхити и дори асма, няма да Ве притесняват.

Децата придобиват навици да управляват своето тяло и да следят процесите, които протичат в него, и това им помага да навлезнат в живота на големите, да свикнат с трудностите, да бъдат силни и волеви, да станат пълноценни и добри хора.

Нашата йога се практикува в:

 • ОДЗ 53
 • ЦДГ 45
 • Alcatel - Красно село
 • Vivacom - Цариградско шосе
 • 127-мо СОУ - центъра
 • 16-то ОУ - Надежда
 • читалището в Симеоново
 • Магайя
 • читалището в Драгалевци
 • СК "Дема" - Младост
 • Детски център "За-едно" - Студентентски град
 • Детски център "Флора" - Мусагеница

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft