йога

Гаятри Йога Студио

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Йога за деца и родители

Светът на децата ни е крехък, но затова пък неизразим, вълшебен, приказен!
Способността на детето да играе, да фантазира и да твори е безгранична. То може да бъде всичко, което си поиска. Съзнанието му е в състояние да се рее надлъж и нашир, неограничавано от поведенчески модели и заблуди. За детето Светът е Вълшебно масто, изпълнено с възможности и вдъхновение!

Вярвам, че ранните години от живота на децата ни, едно от най-важните неща е да преживяват, а не да използват и да развиват интуицията и индивидуалността си.

Заниманията с деца са под формата на игра, асаните са с имена на животни и растения и по този начин пресъздавайки природата се учат, че сме едно цяло с прекрасната ни планета и осъзнават подобното, вместо различното. Децата истински се забавляват и се учат да се изявяват без демонстративно да се налагат в заобикалящата ги среда. Развиват себе си, въобръжението си, концентрацията, самодисциплина, издръжливост. Асаните стягат и огъвкавяват различни групи мускули. Развиват се мускулите, които поддържат гръбначния стълб изправен, децата придобиват естествен изправен стоеж. Изпълняват се пози, които предпазват от гръбначни изкривяваня. Оформя се цялото тяло. Засилва се имунната система и защитните сили на детското тяло. Духагелните практики оформят белите дробове и увеличават притока на прана (жизнена енергия) в тялото. Изпълняват се упражнения за очите.
Йога практиките спомагат за хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, свързани с логиката, рационалността и с креативността, въображението и интуицията. Практиките подпомагат положителната самооценка и здравословното самочувствие, развиват въображението, асоциативното мислене и съпричастността.

Скъпи родители или по-точно порастнали деца, най-ценният подърък, който можем да да дадем на децата си, е да развиеме и усъвършенстваме собствените си качества. Нека самите ние практикуваме йога и увеличаваме любовта, радостта, вярата, удовлетвореността, мъдростта и осъзнаването си. Защото примерът, който даваме на децата си, а не това на което ги поучаваме, е нашия дар за тях и се превръща в наследство на чо Йога. Насърчава децата да се владеят и облекчава задачата на възрастните на ги контролират.

Йога за деца и родители е и прекрасен начин за укрепване на семейството.
Майки и татковци, дори баби и дядовци могат да правят упражнения с децата и йога може да бъде обща тема за разговор. Нещо повече, участието на родител изражда у детето увереност и усещане за близост с обичаните от хора.

Нека заедно с нашите деца чрез йога да изживеем приказността и красотата в себе си и в света около нас, да осъзнаем свободата си и да вървим заедно по най-великия път - този към самите нас.

Преподаватели:
Ели

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft