йога

Българска Йога Асоциация

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Българска йога асоциация е неполитическа, нерелигиозна организация, имаща за цел да разпространява йога в България, достигайки до най-широк кръг от хора, независимо от тяхната възраст, пол, народност, религия и обществено положение, и по този начин да съдейства за тяхното физическо, умствено, емоционално и духовно развитие.

Методът, който се използва - йога, е интегрален, защото разглежда човека като една цялост. Между тялото, ума и емоциите трябва да съществува хармония и точно това предлагат практиките на йога - укрепване на физическото тяло, хармонизиране на емоциите, балансиране на неспокойния ум, уравновесяване на характера, достъп до скрития във всеки човек огромен творчески потенциал.

Йога е връзка между древната мъдрост и съвременния свят и нейното приложение не влиза в противоречие с начина на живот, общественото положение и религиозните убеждения на хората.

Българска йога асоциация провежда курсове по йога, съдържащи различни методи и техники - асани (физически пози) за балансиране на тялото и ума чрез въздействие върху физическото тяло, пранаяма (дихателни техники) за работа върху енергийното тяло, релаксация и медитация за успокояване и съсредоточаване на ума. Дават се и съвети за пречистващи практики и за по-здравословен и одухотворен начин на живот.

Курсовете се водят от квалифицирани преподаватели, обучени в Индия в университета по йога Бихар Йога Бхарати.

БЙА е член на Българската Федерация по Йога

Йога за деца

Едно занимание продълава 60 минути. В него са включени асани (физически упражнения), семпли дихателни практики подходящи за деца, кратка релаксация   и минути за творчество, с които развиваме въображението или игри за подобряване  на вниманието и паметта. Мантра йога също е част от йога класовете. В първо ниво се учи Гаятри мантра, която според класическите йога текстове е първата мантра за децата. Тя развива едновременно различните видове интелигентност (интелектуална, емоционална, социална, музикална и т.н.), балансира функциите на дясното и лявото полукълбо на мозъка. Изгражда хармонична връзка между логичното мислене и интуицията. Във второ ниво децата се запознават и с други семпли мантри, които се изпълнява в съпровод с музикален инструмент и помагат на децата да изградят устойчиво внимание и настроение на позитивност. Практиката дава възможност на децата да се изразят по креативен начин чрез звука.  През една учебна година има две нива всяко по 12 занимания. След това децата, които са завършили двете нива, могат да продължат с  общото ниво през уикенда, което е свободно и може да се посещава изборно, то не е като модул.

Йога за деца и родители

Занимание, в което родителите споделят времето  и вниманието си със своите деца в смесен йога курс. Практиките се изпълняват по двама или в група. В края на заниманието има творческа задача, в която родители и деца творят заедно. Един клас продължава 60 мин. В общия курс за деца и родители са включени асани, пранаяма и кратка релаксация.

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft