йога

"Амбика"

arts_blue_line екипировка за йога
представяне grey_line

Йога за деца
Кратък клас, в който децата се запознават с йога чрез йога игри. Това първо докосване до йога цели да подобри тяхната моторно-двигателна култура, да подсили вниманието им, да развие въображението и позитивно – креативно мислене. В практиката се включват йога пози показани като игри, кратка релаксация, и мантра йога. Един курс трае 12 занимания, в които децата се запознават с основни практики и идеи на Йога. Групите са разделени по възраст : 7-9г., 10-13г.

КАК ЙОГА ПОМАГА НА НАЙ-МАЛКИТЕ?

При децата йога се концентрира основно върху физическия аспект. Развиват се опорно-двигателната система, скелета, мускулатурата и връзката между тях. Подрастващите трябва да се окуражават да стоят изправени без напрежение и големи усилия. Подвижността, ловкостта и правилната стойка, са много ценни качества за телата на младите. Йога оказва благоприятен ефект и върху контролиращите системи – нервна и ендокринна. Въздейства също върху метаболизма, храносмилателната и дихателната система. Йога практиките спомагат за хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, свързани съответно с логиката, рационалността и с креативността, въображението и интуицията.

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЙОГА ЗАНИМАНИЯТА ЗА ДЕЦА?

Практики от хата йога, асана и пранаяма; игри за развиване на концентрацията, вниманието и въображението; релаксация; слушане на гаятри мантра.

Заниманията ще се провеждат в студио „Йога дивали“ За повече информация и записване 0889 849 035 и 0885 883 513 или info@yogadiwali.com и ambika@abv.bg

През периода на юношеството се наблюдават множество настъпващи изменения у детето, както в чисто физиологичен, така и в психологичен план. Бележи се началото на половото съзряване. В този период разтежът на тялото постепенно се ускорява. Момичетата растат най-интензивно на 12 г. възраст и достигат 96% от окончателната си височина на 16 г., а момчетата – съответно на 14 и 18 г.. Всички тези физически промени имат и своето психологическо отражение. Постепенно юношите започват все повече да се вглеждат и да оценяват промените, които настъпват у тях.

Юношеската възраст представлава краят на детството. Именно за това този преходен период е по-особен в психологичен аспект от предшестващите го, още повече, че докато през цялото детство индивидът се стреми да се адаптира към околната среда, която възрастните са създали за него, то през пубертета адаптацията е насочена към реалната обективна действителност.

Много често, както всеки период на преход, така и юношеската възраст се означава с термина „криза“. Юношата е достигнал до един емблематичен за по-нататъшния си живот кръстопът. Изправен е пред екзестенциални проблеми, конфликти и избори, които той трябва да разреши възможно най-ефективно, за да може тази „генерална репетиция“ за реалния живот на зрелия човек, наречена юношество, да бъде максимално конструктивна и полезна.

Други школи по йога в София

 
Къщата на Мая

Йога е изкуство и наука за самия живот. Тя се свързва с еволюцията на човешкия ум и тяло. Ето ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
You Yoga

Всичко е взаимосвързано. Мислите, чувствата и действията се обединяват, за да възкръснат в живот в ...още

 
Оя - Кътче за Хармония

Оя – Кътче за Хармония е място, в което всеки е добре дошъл. Посрещаме тези, прекрачили ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft