iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Училищна възраст до ранен пубертет

Отговорностите на детето би трябвало да се увеличават пропорционално, докато то расте. Важно е да поощрявате детето си, когато то се справя добре с поставените му задачи. Това ще му помогне да повиши чувството си на самоуважение. Степенувайте наградите според сложността на задачите. Намерете специални начини, за да наградите детето за доброто му поведение и за добрите му постъпки. Поставяйте бележки на достъпни за детето Ви места, в които му казвате колко прекрасно смятате, че е то.

Ваша задача като родител е да установите  корена на проблема, когато детето Ви не се справя добре в училище, когато се държи невъзпитано или не иска да помага вкъщи и да намерите начин да го отстраните. Децата са по-уверени и работят по-добре, когато са им поставени определени граници и ясни правила. Дете, от което не се изисква да поддържа определен стандарт на работа и поведение у дома или в училище, няма да се стреми да отговаря на всички очаквания. Трябва да осигурите на Вашето дете благоприятна среда на грижа и възпитание, за да може то да изгради чувство на отговорност за своите действия. Детето трябва да бъде оставено да както да се провали, така и да успее. То трябва да знае, че наказанието няма да надвишава престъплението.

Децата във възрастта на ранния пубертет най-болезнено се сблъскват с агресивния натиск на връстниците си. Когато детето е израснало в семейство, което е възпитало у него чувство за отговорност, ще бъде по-вероятно да се избегне проблемното поведение и негативното влияние на връстниците. Ако поддържате отворена комуникация между Вас и детето Ви, ще можете да го предразположите свободно да обсъжда с Вас своите страхове и проблеми, да разкрие как се чувства и какви желания има.

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft