iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Стъпки през всеки етап от развитието на Вашето дете

Една от Вашите цели като родител е да отгледате деца, които да намерят пътя към успеха в живота. Децата, които са се научили на чувство за отговорност в ранното си детство, са склонни да бъдат по-самостоятелни, по-независими и в зряла възраст да могат да поемат отговорност за собствените си действия. Отговорността е умение, което се научава и Вашата роля като родител е да осигурите на детето си инструменти, чрез които то да усвои това съществено умение още в началото на живота си.

Едно дете има възможност да започне да се учи да бъде отговорно в много ранна възраст. Родителите трябва да съумяват да се възползват от възникващите възможности да научат децата си да бъдат отговорни. Някои родители създават защитена среда за своите деца като не им позволяват да изпитат негативните последици от неправилните си постъпки. Такъв тип възпитание е фактор децата да не се научат да поемат отговорност за своите действия.Безотговорните деца, на които се позволява всичко, подхождат към житейските ситуации с поведение в стил "светът ми е длъжен". В зряла възраст, това поведение може да доведе до чувство на недоволство, защото другите хора в живота на това пораснало дете няма да му предоставят ролята, в която всичко му е позволено.

Вие като родител трябва да бъдете активен, когато се опитвате да възпитате  отговорно дете. Научете се да разпознавате възможностите, чрез които ще възпитавате децата си на отговорност през всеки етап от развитието им.

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft