iwoman.bg семейство

 
Съвети за отглеждане на грижовни и отговорни деца Бебешка възраст и ранно детство

Бебешка възраст

През този период, съвсем интуитивно бебето изпробва границите, на позволеното. Детето, което многократно хвърля играчката и с това привлича вниманието на възрастните към себе си, се научава да хвърля играчката и когато се ядоса. Вие трябва да определите границите за вашето дете и да не позволявате да се случи обратното. Ако детето Ви хвърли играчката веднъж, вземете я  и му я върнете, но ако то умишлено я хвърля отново, и отново (в зависимост от това колко сте толерантни), сложете играчката настрана, без повече да му я подавате. Това действие ще покаже на детето Ви, че няма да толерирате подобно поведение.

В периода, когато детето Ви прохожда, то започва да проучва и изпробва Вашето търпение и родителски умения. На този етап, детето трябва да научи, че може да има последствия от неговото лошото поведение. Когато кажете на детето си "Ако не спреш да се държиш така, ще се приберем вкъщи ", трябва наистина да се съобразявате с това. Изпълнявайте това, което казвате. Вашите думи ще имат по-голяма тежест, ако детето знае, че заплахите Ви не са напразни.

Ранно детство

Още в ранните години на детството, трябва да започнете да учите децата да се грижат за себе си и да придобиват умения за поддържане на ред в околната среда. Като давате на детето някои малки домакински задачи, ще помогнете за насърчаване на самочувствието му и за възпитаване на чувството му за отговорност. Децата, които не са свършили поставените им задачи, трябва да знаят, че това ще доведе до определени  последствия - няма да могат да играят с приятелчета, или да гледат телевизия, или да правят нещо друго, което считат за забавление. Едва след като са приключили успешно със задълженията си, те ще могат да правят нещата, които им се иска да правят.

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft