iwoman.bg семейство

 
Родители изпратете здрав ученик на 15 септември

До броени дни училищният звънец ще събере децата в класните стаи, но нека не оставяме всичко в последния момент, а се погрижим синовете и дъщерите ни да са максимално предпазени от болестотворните фактори.

За съжаление редица проучвания показват, че 84% от подрастващите се разболяват от грип именно заради контакта със своите съученици.

Средно децата докосват 300 повърхности в рамките на 30 минути, така че шансът да си предадат дадена инфекция едни на други е доста сериозен.

Ето и няколко основни (но доста пренебрегвани) препоръки, които могат да намалят до някаква степен тези рискови фактори.

  • Опитвайте се да дезинфектирате с мокри кърпички повърхността на раницата, несесерите, моливите и химикалките няколко пъти седмично.
  • Слагайте по един пакет с такива кърпички в чантата на вашия ученик и споделете с него колко е важно да ги използва преди хранене или след като е играл в училищния двор.
  • Старайте се наследникът ви да спи поне осем часа в денонощието, за да не бъде с отслабен имунитет. Не пропускайте и редовната спортна активност в неговия дневен режим.
  • Поне веднъж на ден включвайте в детското меню зеленчуци, плодове или чаша фреш, за да не лишавате младия организъм от витамини и минерали.
  • И не на последно място – изграждането на хигиенни навици у подрастващите зависи от вас родители, затова бъдете постоянни в това начинание, давайки добър пример с вашето поведение в редовното миене на ръцете и някои хранителни продукти.

Източник: www.edna.bg

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft