iwoman.bg семейство

 
Първо ги глезим а после съжаляваме за това

1/3 от родителите смятат, че компютрите и джиесемите вредят върху творческите и социални умения на децата им

 Майките и бащите все повече се тревожат, че техните мъници ще загубят способността си да общуват и да мислят творчески заради влиянието на компютърните игри и мобилните телефони, според ново британско изследване.

Близо 34% от родителите искрено съжаляват, че са купили лаптоп и джиесем на своите хлапета, а 67% от майките и бащите никак не са удовлетворени от факта, че синовете и дъщерите им постоянно са пред компютъра или телевизора, вместо да играят навън с връстниците си.

Добрата новина е, че все повече родители на Острова обръщат внимание на тази тенденция и се опитват да ограничат минутите на подрастващите вкъщи пред синия екран и лаптопа.

Експертите коментират, че е много трудно да откажем своето потомство от техническите им играчки, особено след като вече веднъж са им били подарени точно от нас - техните родители.

В експеримента са участвали 2000 родители на деца от три до 16 години, а всяко четвърто от тях има собствен телевизор в своята стая.

Масово подрастващите прекарват минимум три часа от денонощието в занимание с компютърни игри, сърфиране в интернет и гледане на телевизия.

Две трети от родителите споделят, че "благодарение" на компютрите и телевизията времето, което желаят да споделят с децата си, се свежда до минимум, а от това страда най-вече качеството на комуникацията в семейната среда.

Поради тази закономерност възникват постоянни скандали у дома, а половината от хлапетата рядко общуват на живо със своите приятели, защото са погълнати от гореспоменатите  дейности. Специалистите, изготвили анкетата, разкриват, че непрестанните технологични занимания пречат и на концентрацията при най-младите, което влияе негативно върху успеха им в училище.

72% от родителите са обезпокоени, че децата им не стимулират творческите си умения и мислене, а други 72% допълват, че все по-често се стараят да измислят нови активности и игри, за да развият този процес у своите синове и дъщери.

 Източник: www.edna.bg

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft