iwoman.bg семейство

 
26
Октомври
Лари Коен ни учи как да разчитаме езика на детската емоционалност
На 26 октомври (събота) д-р Лари Коен ще посети за втори път България, за да изнесе лекция пред българските си почитатели на тема "Родителството като игра 2 – как да разчитаме езика на детската емоционалност". Събитието ще се проведе в Интер Експо Център.
 
Това е второто гостуване на световноизвестния лекар, психотерапевт, игрови терапевт и автор на книги за родители, по време на което д-р Коен ще изнесе две лекции. В тях ще засегне темите за преодоляване на детската тревожност и страхове, както и възпитаването на уверени личности и щастливи хора. Д-р Коен ще обърне внимание и на някои от по-важните теми от книгата "Родителството като игра" (оригинално заглавие Playful parenting, преведена на български като "Децата, родителите, играта"), която бе темата на изключително успешната му лекция миналата година.
 
Както и предишния път, лекциите ще бъдат последвани от уъркшоп, в който ще могат да участват 12 двойки родители и техните деца, по време на който д-р Коен ще покаже как се прилага на практика философията за игровия подход в общуването и възпитание на децата. До уъркшопа ще бъдат допуснати неограничен брой посетители, които искат да наблюдават игровия подход в действие.
 
За улеснение на родителите, които искат да посетят лекцията с децата си, организаторите от списание „Първите 7“ са се погрижили да осигурят аниматори, детски работилници и дори турнир по мини-голф за по-големите деца.
 
Д-р Лорънс Коен е лицензиран психолог, специализиращ в детската игрова терапия. Освен със своята успешна частна практика, той се занимава активно с изнасяне на лекции и консултации на училища, преподаватели и специализирани класове за игрова терапия. Д-р Коен е автор на редица успешни книги в областта на детската психология, като издадената в България "Децата, родителите, играта" придоби изключителна популярност сред българската публика.
 
“Родителството като игра означава да се присъединиш към децата в техния собствен игрови свят, фокусирайки се върху изграждането на връзка с тях и оставяйки ги те да водят. В повечето случаи само четенето за това не е достатъчно и е нужно практическо прилагане на съветите и насоките. Именно за това съм отново тук в България – за да приложим заедно с родителите на практика, всичко, за което са чели в книгите ми и да продължим диалога си след успешната ни първа среща миналата година“, каза  д-р Лари Коен.
 
Билетите за лекцията на д-р Лари Коен са вече са в продажба в мрежата на Ticketstream.
 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2020 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft