iwoman.bg семейство

 
Как да опазим здравето на децата през зимата

Зимният период е най-опасен за детското здраве. Настинки, грип и вируси дебнат в студените януарски дни и за родителите се превръща в мисия невъзможна детето да остане здраво. Предлагаме ви няколко прости правила, с които да се опитате да предпазите децата от неприятните болести.

Ръцете далеч от лицето

Децата обичат да пъхат ръчички и в най-недостъпните, прашни местенца, било вкъщи, навън или в детската градина. Чрез ръцете обаче се предават бързо и най-много опасни вируси. Опитайте се да научите детето да държи ръцете далеч от лицето и когато сте навън, да е с ръкавички.

Добра хигиена

Освен ежедневната баня, добре е да миете ръчичките на детето поне два-три пъти през деня или ако е по-голямо, да го научите то само да ги мие. В никакъв случай не позволявайте детето ви да ползва общи чаши, прибори или сламки с други деца и хора.

Не навличайте детето

За да предпазим децата от настинка, често прекаляваме с дебелите дрехи. Запомнете златното правило, че топли не многослойното облекло, а правилното. Избирайте памучни и естествени материи за дрехите на детето, те предпазват тялото от студа най-ефективно.

Шал пред устата - не!

Грешният навик да слагаме шал пред устата на детето е може би най-сигурният начин да го разболеем. Дишайки през устата, дъхът овлажнява шала и мокри лицето на детето. Ако държите детето да е с шал, слагайте му го под брадичката.

Разходките са естественият антибиотик  

Обратно на логиката, че навън детето ще се разболее, трябва да знаете, че вирусите обичат топлото и са в милиони пъти повече в затоплените пространства. Затова облечете детето и себе си добре и не се страхувайте да излезете навън за няколко часа. Играйте на снега, карайте шейна или просто се разходете на чист въздух за добро здраве и тонус.

Източник: www.framar.bg

 
Кога и как да наказвате децата си?

Наказанията са част от възпитателния процес. Тяхната цел да прекратят нежеланото поведение на ...още

 
Летни трикове за родители

Лятото е любимият сезон на децата - ваканция, слънце, игри на открито, море... Но родителите ...още

 
10 неща, които да казвате на детето си всеки ден

Родителите са отговорни да научат децата си на важните житейски уроци. Детското съзнание е като ...още

 
Идеи за детски игри на двора

Времето става все по-топло и нямаме търпение да посрещнем лятото, когато ще се забавляваме с ...още

 
За училището, раницата и здравето на нашите деца

Темата за подходящ избор на ученическа раница е широко дискутирана последните няколко години, ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft