плуване

Orange Fitness

arts_blue_line екипировка за плуване
представяне grey_line

Концепция "Orange Fitness"

Клуб “Orange Fitness” е спортно - възстановителен център за всички желаещи да придобият или да поддържат добра физическа форма, използвайки най-съвременни технологии и програми в областта на фитнеса.

Клубовете “Orange Fitness” имат за предназначение не само провеждането на спортни тренировки, но и осигуряването на високо ниво на обслужване, което позволява да се създаде истинска клубна атмосфера.

Всеки член на клуба ще получава персонално внимание от всички сътрудници на “Orange Fitness”

 • Детски фитнес

Що е то "Детски фитнес"?

Детският фитнес е система от оздравителни и общоукрепващи занимания за деца, в които се използва висококачествено, яркоукрасено детско спортно оборудване и чрез които у децата се изгражда здравословен стил на живот, формират се жизненоважни навици и умения. Заниманията са в игрова форма и се създават оптимални условия за психомоторното развитие на децата. Главната мотивация у подрастващите за усвояване и усъвършенстване на двигателния опит е интереса /затова са яркото оборудване и максималноинтересните занимания/.

В детския фитнес главното е да се предизвика интереса на децата /което поставя високи изисквания към треньорите по отношение на тяхното творчество/, заниманията са непосредствени, с наличието на ярко фитнес-оборудване и отсъствието на строги правила. Детският фитнес поставя началото на физическото и психическото здраве на децата и формира положително отношение към спорта.

 • Персонални тренировки

В клуб Orange Fitness, Вие можете да работите с личен треньор, в тренажорната зала и басейна или в желано от вас групово занимание. Всеки може да избере “свой” личен треньор и предлаганите в клуба програми. След като сте определили, каква е вашата цел– намаляване на теглото, увеличаване на гъвкавостта, укрепване на мускулите или по-концентрирана работа върху отделни групи мускули– треньорът ще състави програма за тренировки, основана на резултатите от тестовете на физическото състояние и препоръките на нашия лекар.

 • Тенис на маса

Тенисът на маса е занимателна, общодостъпна спортна игра, непоставяща ограничения във възрастта. Внезапните стартове, спирания в напъди, наклони и извивки с едновременното съчетаване на удари по топката допринасят за изключително положителното физическо и емоционално състояние на спортуващите. Съчетаването на движения на големите мускулни групи с едва доловими движения на малките мускули около лакътя и китката при постоянно променящо се темпо в играта усилват функционалните възможности на сърдечно-съдовата и дихателната системи.

В ORANGE FITNESS тенисът на маса може да се практикува в няколко формата:

 • Самостоятелно, с предварително избран партньор;
 • В игра по двойки – за любителите на колективния начин на спортуване;
 • Периодично организираме турнири по любимия спорт, които са наситени с много емоции, сериозни битки и удовлетворяващи и най-взискателните вкусове награди.
 • С треньор-специалист по тенис на маса – за тези, които желаят сериозно да се докоснат до майсторския тенис на маса, характеризиращ се със сложна координация, динамика и атлетизъм в мощна темпова игра с многоходови тактически комбинации.
 • Бокс

Боксирането е един от перфектните начини човек да се разтовари, да поддържа тялото си и да изразходва отрицателната енергия.

За тези, които от вас, които все още не са пробвали, препоръчваме да направите няколко тренировки

В Orange fitness боксът може да се практикува в няколко формата:

 • персонални тренировки с треньор
 • самостоятелно-възможност за наемане на зала със боксова круша.
 • Школа по фехтовка

Фехтовката е много стар традиционен и престижен олимпийски спорт, който е предизвикателство за тялото и ума, изискващи комбинация от търпение, решителност и дисциплина. Фехтовката развива сръчност, издържливост, гъвкавост, грация и финес. Това е спорт за всички. Предимства на фехтовката:

 • помага за развитие на мускулната сила, гъвкавост и координация. Фехтовката изисква прецизност и сила в разнообразен спектър от позиции и движения.
 • укрепва здравето, физиката, спомага за изгаряне на  калории и развива мисловните процеси. Изисква се бърза мисъл, за да се надхитри съперника.
 • помага за освобождаване от стреса.
 • Аква аеробика

Аква aеробиката или водната аеробика е комбинация от ритмични движения и танцувални стъпки, изпълнявани във вода на фона на музика. Тя е подходяща както за плувци, така и за хора, които не могат да плуват. Продължителността на часа е около 45 минути.

Както при всяко друго аеробно занимание, Аква аеробиката спомага за укрепване на сърцето и увеличава на количеството кислород достигащо до мускулите. Плътността на водата допълнително увеличава натоварването, като по този начин спомага за тонизиране на мускулатурата на цялото тяло. От друга страна, тя осигурява и допълнителна подкрепа на тялото и така предпазва от травми.

Естественият резултат от редовното занимание с Aква аеробика е изчистване на телесните мазнини и намаляване на теглото, като се изгарят средно по 450-700 калории при едночасово занимание. За сравнение при 30 минути ходене се изгарят средно 135 калории, за същото занимание във вода се изразходват 264 калории.

Аква аеробиката се препоръчва  като отлично преходно занимание както в периоди на рехабилитация, така и след възтановяване на индивидите в след оперативни лечения.

Други школи по плуване в Варна

 
Тренировки по плуване с „Амфибия - Варна“

Предлагаме целогодишни занимания (тренировки) по плуване за начинаещи и напреднали деца. ...още

 
Спортен клуб по модерен петобой "Черно море 69"

"Черно море 69" е първият спортен клуб по модерен петобой основан в град Варна. Създадената и ...още

 
Клуб "Албатрос 2001"

Синхронното плуване по своята спортна насоченост то има много общо с художествената ...още

 
Клуб по плувни спортове "Торпедо"

Клуб по плувни спортове "Торпедо" - Варна е основан на  06.10.07 г. Клубът развива ...още

 
Клуб за плувни спортове "Черно море"

КПС " Черно море" гр. Варна е с 23-годишна история и традиции в развитието на синхронното ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft