новини и събития

35 деца участваха в открития турнир на ПК Локомотив

35 деца от Горна Оряховица, Лясковец и Велико Търново взеха участие в открития турнир по плуване, проведен в басейна на комплекс “Светицата” в Лясковец. Това бе първи турнирр организиран от новорегистрирания горнооряховски клуб по плуване “Локомотив”. Сдружението беше създадено преди няколко месеца, за да могат ученици от всички горнооряховски училища да ползват басейна на СУ “Георги Измирлиев”. През учебната година над 60 деца тренираха постоянно при Симеон Димитров и Йордан Димитров в басейна на училището.
В турнира участниците бяха разделени в три възрастови групи. При най-малките, от 6 до 8 г., призовата тройка при момчетата оформиха Йоан Гайдаров, Александър Александров и Иво Иванов. При момичетата първа е Кристияна Трифонова, следвана от Габриела Петрова и Александра Минкова.
Във възраст 9-11 години победител при момчетата е Георги Димитров. Втори е Боян Стефанов, а трети – Росен Караджов. Сияна Комитова бе най-бърза при момичетата. В тройката влязоха Светломира Ненчева и Ралица Бончева. В група 12-14 години първи е Добромир Михайлов, следван от Ивайло Спасов и Велислав Петров. При момичетата победата завоюва Виктория Николова, втора е Косара Йорданова, трета е Мира Костуркова. Съдии на турнира бяха Йордан Димитров, Симеон Димитров, Станислав Николов и Надежда Николова.
“Организирането на това първо състезание на плувния клуб стана възможно с помощта на спонсори като хотелски комплекс “Светицата”, “Престиж” и други спомоществователи. Специални благодарности за помощта на треньора Светослав Фидаров. Получи се празник за децата. Имаше медали, сладкиши от “Престиж” и атмосфера като на истинско състезание”, разказа председателят на клуба Симеон Димитров.

Източник: www.dnesbg.com

 
2 българчета ще представляват България в международния проект "Футбол за приятелство"

Тази година проектът ще обедини децата от 211 страни и региони България ще вземе участие в ...още

 
България се присъедини към международния проект "Футбол за приятелство"

Тази година Футбол за приятелство 2018 на Газпром ще обедини децата от 211 страни и региони ...още

 
210 ученици се включиха в регионалния турнир за “Купата на Coca-Cola” в Благоевград

3 ОУ "Димитър Талев" от Благоевград е шампионът в регионалния турнир за Благоевград от ...още

 
„Камчия“ е домакин на 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ и Частното средно училище „Юрий ...още

 
Ученически отбор по футбол ще гледа на живо четвъртфинала на Световното първенство по футбол

Отборът-победител в тазгодишното издание на най-големия междуучилищен футболен турнир ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft