новини и събития

300 студенти от Европа и Азия изучаващи руски език поздравиха Варна с празнично шествие

С празнично шествие участниците в VII Международен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз“ поздравиха Варна. В него участваха над 300 студенти от 20 страни, които изучават руски език в най-реномираните университети на Европа и Азия. Домакин на престижното събитие за четвърта поредна година е Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“.
Младите хора преминаха по централната пешеходна зона на Варна, развявайки флаговете на училищата и държавите си. Шествието бе уважено от изпълнителния директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин.

Студентите бяха видени от представителния духов оркестър на Военноморските сили на България. Пред входа на Морската градина във Варна младежите изнесоха концерт, в който се включиха известната руска певица Олга Варвус, а също и възпитаници на висши училища от България, Русия и Полша. Във Фестивала участват студентски отбори от България, Русия, Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватска, Чехия, Япония, Великобритания, Виетнам, Финландия и др.
Днес програмта на Фестивала продължи с мастъркласове по театър, танц, авторска песен, поезия, журналистиката, фотография, руско кино и анимация, история и география на Русия. С особен интерес студентите посещават клуба на летец-космонавта Красимир Стоянов, който предава връзката „Човек – Земя – Космос“, а също на Александър Памфилов , който разказва за развитието на свръхспособностите на човека. В специален мастърклас по педагогика участват ръководителите на отбори. Клубовете са водени от професионалисти със световно признание и преподаватели във водещите руски университети.

Тази година Фестивалът няма конкурсен характер, а утре – 14 септември, от 16.00 ч. сцената в киноконцертната зала „Черноморски“ в „Камчия“ ще видим представянето на отборите, съставени от студенти от различни страни, според техните интереси.
Празникът на младостта е организиран от Фонд „Русский мир“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“ и се провежда в СОК „Камчия“.


 

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

 
Започват записванията за Националния футболен турнир “Данониада” 2019

С тържествен финал в Барселона през есента ще бъде отбелязана 100-годишнината на ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft