новини и събития

300 студенти от Европа и Азия изучаващи руски език поздравиха Варна с празнично шествие

С празнично шествие участниците в VII Международен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз“ поздравиха Варна. В него участваха над 300 студенти от 20 страни, които изучават руски език в най-реномираните университети на Европа и Азия. Домакин на престижното събитие за четвърта поредна година е Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“.
Младите хора преминаха по централната пешеходна зона на Варна, развявайки флаговете на училищата и държавите си. Шествието бе уважено от изпълнителния директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин.

Студентите бяха видени от представителния духов оркестър на Военноморските сили на България. Пред входа на Морската градина във Варна младежите изнесоха концерт, в който се включиха известната руска певица Олга Варвус, а също и възпитаници на висши училища от България, Русия и Полша. Във Фестивала участват студентски отбори от България, Русия, Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватска, Чехия, Япония, Великобритания, Виетнам, Финландия и др.
Днес програмта на Фестивала продължи с мастъркласове по театър, танц, авторска песен, поезия, журналистиката, фотография, руско кино и анимация, история и география на Русия. С особен интерес студентите посещават клуба на летец-космонавта Красимир Стоянов, който предава връзката „Човек – Земя – Космос“, а също на Александър Памфилов , който разказва за развитието на свръхспособностите на човека. В специален мастърклас по педагогика участват ръководителите на отбори. Клубовете са водени от професионалисти със световно признание и преподаватели във водещите руски университети.

Тази година Фестивалът няма конкурсен характер, а утре – 14 септември, от 16.00 ч. сцената в киноконцертната зала „Черноморски“ в „Камчия“ ще видим представянето на отборите, съставени от студенти от различни страни, според техните интереси.
Празникът на младостта е организиран от Фонд „Русский мир“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“ и се провежда в СОК „Камчия“.


 

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft