новини и събития

300 студенти от Европа и Азия изучаващи руски език поздравиха Варна с празнично шествие

С празнично шествие участниците в VII Международен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз“ поздравиха Варна. В него участваха над 300 студенти от 20 страни, които изучават руски език в най-реномираните университети на Европа и Азия. Домакин на престижното събитие за четвърта поредна година е Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“.
Младите хора преминаха по централната пешеходна зона на Варна, развявайки флаговете на училищата и държавите си. Шествието бе уважено от изпълнителния директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин.

Студентите бяха видени от представителния духов оркестър на Военноморските сили на България. Пред входа на Морската градина във Варна младежите изнесоха концерт, в който се включиха известната руска певица Олга Варвус, а също и възпитаници на висши училища от България, Русия и Полша. Във Фестивала участват студентски отбори от България, Русия, Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватска, Чехия, Япония, Великобритания, Виетнам, Финландия и др.
Днес програмта на Фестивала продължи с мастъркласове по театър, танц, авторска песен, поезия, журналистиката, фотография, руско кино и анимация, история и география на Русия. С особен интерес студентите посещават клуба на летец-космонавта Красимир Стоянов, който предава връзката „Човек – Земя – Космос“, а също на Александър Памфилов , който разказва за развитието на свръхспособностите на човека. В специален мастърклас по педагогика участват ръководителите на отбори. Клубовете са водени от професионалисти със световно признание и преподаватели във водещите руски университети.

Тази година Фестивалът няма конкурсен характер, а утре – 14 септември, от 16.00 ч. сцената в киноконцертната зала „Черноморски“ в „Камчия“ ще видим представянето на отборите, съставени от студенти от различни страни, според техните интереси.
Празникът на младостта е организиран от Фонд „Русский мир“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“ и се провежда в СОК „Камчия“.


 

 
Тенис турнир „Оксиком Оупън“ за момчета до 10 години ще се проведе през февруари

На 2 и 3 февруари на кортовете на ТК „СА Несебър" ще се проведе отборен турнир, в който ...още

 
Националите на България до 14 г. започнаха успешно на силен турнир в Чехия

Националните отбори на България за юноши и девойки до 14 г. участват на турнира от втора категория ...още

 
Националките U17 - отбор на годината при подрастващите

Волейболистките от националния отбор за девойки под 17 години  станаха отбор на годината в ...още

 
Награждават най-добрите колоездачи за 2018

На специална „Байк вечер“ тази събота, 15 декември в София, ще бъдат отличени ...още

 
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка „Юнак“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка на стадион ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft