новини и събития

Камчия стана столица на художествената гимнастика

В Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" започна Държавното първенство по художествена гимнастика за деца до 10 г. и девойки младша възраст – до 12 г. В него участват 208 грации от 35 отбора в страната, които се състезават ансамблово и индивидуално.

Държавното първенство е част от спортния календар на Българската федерация по художествена гимнастика. Главен съдия на турнира е Рада Вражева - член на съдийската комисия на БФХГ и съдия международна категория.
Тази година по време на състезанието резултатите се въвеждат електронно, извършва се и видеоконтрол на изиграванията.
Вчера в комплекса приключи и ІV Международен турнир "Морски звезди" и Приз "Меглена Михайлова", в който взеха участие над 100 момичета от 6 до 19-годишна възраст. Участничките, сред които гимнастички от Русия и САЩ, се класираха индивидуално, спрямо годината, в която са родени и уреда, с който играят. Участваха и 14 ансамбъла в различни възрасти. Турнирът се проведе със съдействието на Община Варна, Община Аврен, СОК "Камчия", БФХГ, Министерство на младежта и спорта. Отбелязан бе и 100-годишния юбилей на обединени спортни клубове ЖСК „Спартак Варна“.
Тази година ПРИЗ "Меглена Михайлова" се връчи на Минка Ванкова за дългогодишен принос и утвърждаване на СК „Грация“ на и национални нива.
На 17 юни в състезанието по масов спорт "Гимнастрада", което се проведе в „Камчия“, взеха участие 250 деца.
Гимнастичките представят съчетанията си в съвременния многофункционален Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.
 

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft