новини и събития

Камчия стана столица на художествената гимнастика

В Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" започна Държавното първенство по художествена гимнастика за деца до 10 г. и девойки младша възраст – до 12 г. В него участват 208 грации от 35 отбора в страната, които се състезават ансамблово и индивидуално.

Държавното първенство е част от спортния календар на Българската федерация по художествена гимнастика. Главен съдия на турнира е Рада Вражева - член на съдийската комисия на БФХГ и съдия международна категория.
Тази година по време на състезанието резултатите се въвеждат електронно, извършва се и видеоконтрол на изиграванията.
Вчера в комплекса приключи и ІV Международен турнир "Морски звезди" и Приз "Меглена Михайлова", в който взеха участие над 100 момичета от 6 до 19-годишна възраст. Участничките, сред които гимнастички от Русия и САЩ, се класираха индивидуално, спрямо годината, в която са родени и уреда, с който играят. Участваха и 14 ансамбъла в различни възрасти. Турнирът се проведе със съдействието на Община Варна, Община Аврен, СОК "Камчия", БФХГ, Министерство на младежта и спорта. Отбелязан бе и 100-годишния юбилей на обединени спортни клубове ЖСК „Спартак Варна“.
Тази година ПРИЗ "Меглена Михайлова" се връчи на Минка Ванкова за дългогодишен принос и утвърждаване на СК „Грация“ на и национални нива.
На 17 юни в състезанието по масов спорт "Гимнастрада", което се проведе в „Камчия“, взеха участие 250 деца.
Гимнастичките представят съчетанията си в съвременния многофункционален Спортен комплекс „Камчия“, построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.
 

 
„Камчия“ е домакин на ежегодния международен тренировъчен лагер по карате Шинкиокушин

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин за втори пореден път на ежегодния ...още

 
44 деца участваха в Регионален турнир до 10 г. на ТК "Диана"

Виктор Атанасов ТК "Осогово Елит", гр.Кюстендил и Валерия Гърневска ТК ...още

 
МАЙСТОРИ ОТ ЯПОНИЯ ОБУЧАВАХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 21 възпитаници на треньора по карате - Митко Божанов, от клубовете „Академик“ - ...още

 
„Камчия“ е домакин на международен тренировъчен лагер по триатлон

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международeн тренировъчен ...още

 
ТАЕКУОН-ДО И КИК БОКС ПРЕЗ АВГУСТ НА МОРЕТО

Таекуон-до, кик бокс и бокс тренировки ще има и тази година на традиционния XXI летен лагер, ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft