новини и събития

Камчия посрещна параолимпийски шампиони на тренировъчен лагер

 Параолимпийският национален отбор по плуване на Украйна е в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на 20-дневен тренировъчен лагер. Състезателите, водени от главния треньор Генадий Вдовиченко, се подготвят за Световното първенство по плуване, което ще се проведе през август в Ирландия. В комплекса са 45 плувци, 23-ма от които са призьори от Параолимпийски игри. Отборът на атлетите с увреждания от Украйна е носител на Световната титла от 2010 и 2014 г. и победител в Европейските първенства по плуване през 2011 и 2015. На последния Световен шампионат тимът зае второ място.

Сред състезателите е и Антон Кол - двукратен бронзов медалист от Параолимпийските игри в Рио-де-Женейро през 2016 г., в дисциплините 100 м и 50 м гръб. Той е сребърен медалист от Световното първенство в Монреал през 2013, сребърен и бронзов медалист на Европейското първенство през същата година, двукратен сребърен медалист на Световното първенство в Глазгоу през 2015 и трикратен бронзов медалист от Европейското първенство в Мадейра.
 „Подготовката ни в «Камчия», в България, протича на много високо ниво. Харесва ни и се чувстваме комфортно. Комплексът е напълно достъпен, всичко се случва лесно. Хубаво е! Заповядайте, ще тренираме заедно!», сподели параолимпийският шампион.
Параолимпийското движение е преди всичко рехабилитация, която помага и поддържа хората с ограничени възможности и инвалидност, разказа още Антон Кол. «В подготовката трябва колосално търпение, свежа подкрепа и непрекъсната позитивна настройка. Именно това ни обединява с олимпийците – работата, старанието и най-вече желанието! Желание, стремеж, упорство!», допълни 28-годишният плувец от украинския град Днепър.

Главният треньор на параолимпийците Генадий Вдовиченко допълни, че отборът е предпочел „Камчия“, тъй като отговаря на всички условия, необходими за висока спортна подготовка – достъпност на средата, настаняване, хранене, басейн с олимпийски размери и тренировъчни зали. «Важна е и близостта до морето, тъй като през зимата и пролетта тренирахме в закрити басейни, а сега на спортистите е необходимо за се закалят, да укрепнат, да съберат сили за по-бързо възстановяване след тежките натоварвания», каза още наставникът.
Как се става шампион? Ето отговорът на двукратния медалист от Параолимпийските игри Антон Кол: «Необходимо е да се бориш. Да се стремиш. Да разбереш какво най-много желаеш. Да си дадеш сметка за важните неща в живота. На всеки, който иска да достигне това ниво, пожелавам никога да не спира. И да не гледа назад. Само напред!»
Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» е проектиран, построен, оборудван и се поддържа, съгласно световните стандарти за достъпност на средата. В комплекса са създадени комфортни и мотивиращиусловия за всички гости, които желаят да развиват своя творчески и физически потенциал.
Цялото интервю с Генадий Вдовиченко и Антон Кол може да видите на:

www.facebook.com/sportcomplex.kamchia
 

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft