новини и събития

Камчия е домакин на международен тренировъчен лагер по триатлон

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международeн тренировъчен лагер по триатлон за деца и юноши, организиран от Европейската федерация по триатлон. В него участват 22 деца и юноши от 14 до 18 години, които са от България, Латвия, Литва, Румъния, Хърватия, Сърбия, Словакия и Словения.
Триатлонът е комбинация от три основни спорта – плуване, колоездене и бягане. Треньорите в лагера прилагат алтернативни подходи за развитие на ценни навици и качества в децата. Всяка сутрин триатлонците започват своята програма с бягане и допълнителни физически упражнения и натоварвания. След това продължават с тренировка по плуване и завършват с велотренировка, като спортовете следват без прекъсване.

„Избрахме „Камчия“ заради стратегическото му местоположение – намира се в центъра на Балканския регион, сред прекрасна природа, съчетаваща море и пресечен терен, заради чудесния многофункционален спортен комплекс и басейна с олимпийски размери. В комбинация с медицински център „Здравец“ комплексът е идеалното място за провеждане на тренировъчните ни програми“, сподели един от организаторите на международния лагер по триатлон и треньор - Игор Симинаитис от Латвия.
Международният съюз по триатлон се занимава с развитието на този вид спорт чрез различни методи като обучение в тренировъчни лагери, специализирани курсове и осигуряване на различни дидактически материали. Целта на лагера е да повлияе върху основните навици на децата за повишаване на техния потенциал и професионализъм.
„За нас спортният комплекс „Камчия“ е идеална възможност за провеждане на тренировъчните ни програми и едновременно с това за рехабилитация и възстановяване на здравето“, допълни Игор Симинаитис.
 

 
България – домакин на европейска квалификация за девойки U16

България бе утвърдена за домакин на квалификационна група за предстоящото през тази година ...още

 
Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“

Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън“ завърши с ...още

 
Министър Кралев: Олимпийската квалификация по волейбол ще се проведе във Варна

„Спечелихме домакинството за най-голямото състезание през тази година в България - ...още

 
Момичетата до 12г. спечелиха второ място на турнира от Европейската зимна купа в Чехия. Класираха се за финалите във Великобритания.

Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в ...още

 
Безплатен вход за учениците за Sofia Open

Учениците от столичните училища ще могат да гледат безплатно първите дни от Sofia Open 2019. ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft