новини и събития

Камчия е домакин на международен тренировъчен лагер по триатлон

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международeн тренировъчен лагер по триатлон за деца и юноши, организиран от Европейската федерация по триатлон. В него участват 22 деца и юноши от 14 до 18 години, които са от България, Латвия, Литва, Румъния, Хърватия, Сърбия, Словакия и Словения.
Триатлонът е комбинация от три основни спорта – плуване, колоездене и бягане. Треньорите в лагера прилагат алтернативни подходи за развитие на ценни навици и качества в децата. Всяка сутрин триатлонците започват своята програма с бягане и допълнителни физически упражнения и натоварвания. След това продължават с тренировка по плуване и завършват с велотренировка, като спортовете следват без прекъсване.

„Избрахме „Камчия“ заради стратегическото му местоположение – намира се в центъра на Балканския регион, сред прекрасна природа, съчетаваща море и пресечен терен, заради чудесния многофункционален спортен комплекс и басейна с олимпийски размери. В комбинация с медицински център „Здравец“ комплексът е идеалното място за провеждане на тренировъчните ни програми“, сподели един от организаторите на международния лагер по триатлон и треньор - Игор Симинаитис от Латвия.
Международният съюз по триатлон се занимава с развитието на този вид спорт чрез различни методи като обучение в тренировъчни лагери, специализирани курсове и осигуряване на различни дидактически материали. Целта на лагера е да повлияе върху основните навици на децата за повишаване на техния потенциал и професионализъм.
„За нас спортният комплекс „Камчия“ е идеална възможност за провеждане на тренировъчните ни програми и едновременно с това за рехабилитация и възстановяване на здравето“, допълни Игор Симинаитис.
 

 
Министър Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по билярд Станимир Русланов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със сребърния медалист от Европейското ...още

 
Министър Кралев посети тренировъчен семинар по таекуондо, част от проекта „Джи до куан – пътят на чистия ум”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тренировъчен семинар по олимпийско ...още

 
Американски национал се сприятели с български деца с увреден слух

Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в очи с олицетворение на своите мечти по време ...още

 
„Зелен маратон“ ще се проведе за трета поредна година

Нестле за Живей активно! се включва в инициативата, която промотира спортове свързани с ...още

 
Турнир по конен спорт ще се проведе в с. Селце

За шеста поредна година в каварненското село Селце ще се проведе турнир по конен спорт. Това ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft