новини и събития

Камчия е домакин на международен тренировъчен лагер по триатлон

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международeн тренировъчен лагер по триатлон за деца и юноши, организиран от Европейската федерация по триатлон. В него участват 22 деца и юноши от 14 до 18 години, които са от България, Латвия, Литва, Румъния, Хърватия, Сърбия, Словакия и Словения.
Триатлонът е комбинация от три основни спорта – плуване, колоездене и бягане. Треньорите в лагера прилагат алтернативни подходи за развитие на ценни навици и качества в децата. Всяка сутрин триатлонците започват своята програма с бягане и допълнителни физически упражнения и натоварвания. След това продължават с тренировка по плуване и завършват с велотренировка, като спортовете следват без прекъсване.

„Избрахме „Камчия“ заради стратегическото му местоположение – намира се в центъра на Балканския регион, сред прекрасна природа, съчетаваща море и пресечен терен, заради чудесния многофункционален спортен комплекс и басейна с олимпийски размери. В комбинация с медицински център „Здравец“ комплексът е идеалното място за провеждане на тренировъчните ни програми“, сподели един от организаторите на международния лагер по триатлон и треньор - Игор Симинаитис от Латвия.
Международният съюз по триатлон се занимава с развитието на този вид спорт чрез различни методи като обучение в тренировъчни лагери, специализирани курсове и осигуряване на различни дидактически материали. Целта на лагера е да повлияе върху основните навици на децата за повишаване на техния потенциал и професионализъм.
„За нас спортният комплекс „Камчия“ е идеална възможност за провеждане на тренировъчните ни програми и едновременно с това за рехабилитация и възстановяване на здравето“, допълни Игор Симинаитис.
 

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft