новини и събития

Камчия е домакин на международен тренировъчен лагер по триатлон

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международeн тренировъчен лагер по триатлон за деца и юноши, организиран от Европейската федерация по триатлон. В него участват 22 деца и юноши от 14 до 18 години, които са от България, Латвия, Литва, Румъния, Хърватия, Сърбия, Словакия и Словения.
Триатлонът е комбинация от три основни спорта – плуване, колоездене и бягане. Треньорите в лагера прилагат алтернативни подходи за развитие на ценни навици и качества в децата. Всяка сутрин триатлонците започват своята програма с бягане и допълнителни физически упражнения и натоварвания. След това продължават с тренировка по плуване и завършват с велотренировка, като спортовете следват без прекъсване.

„Избрахме „Камчия“ заради стратегическото му местоположение – намира се в центъра на Балканския регион, сред прекрасна природа, съчетаваща море и пресечен терен, заради чудесния многофункционален спортен комплекс и басейна с олимпийски размери. В комбинация с медицински център „Здравец“ комплексът е идеалното място за провеждане на тренировъчните ни програми“, сподели един от организаторите на международния лагер по триатлон и треньор - Игор Симинаитис от Латвия.
Международният съюз по триатлон се занимава с развитието на този вид спорт чрез различни методи като обучение в тренировъчни лагери, специализирани курсове и осигуряване на различни дидактически материали. Целта на лагера е да повлияе върху основните навици на децата за повишаване на техния потенциал и професионализъм.
„За нас спортният комплекс „Камчия“ е идеална възможност за провеждане на тренировъчните ни програми и едновременно с това за рехабилитация и възстановяване на здравето“, допълни Игор Симинаитис.
 

 
„Камчия“ е домакин на ежегодния международен тренировъчен лагер по карате Шинкиокушин

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин за втори пореден път на ежегодния ...още

 
44 деца участваха в Регионален турнир до 10 г. на ТК "Диана"

Виктор Атанасов ТК "Осогово Елит", гр.Кюстендил и Валерия Гърневска ТК ...още

 
МАЙСТОРИ ОТ ЯПОНИЯ ОБУЧАВАХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 21 възпитаници на треньора по карате - Митко Божанов, от клубовете „Академик“ - ...още

 
ТАЕКУОН-ДО И КИК БОКС ПРЕЗ АВГУСТ НА МОРЕТО

Таекуон-до, кик бокс и бокс тренировки ще има и тази година на традиционния XXI летен лагер, ...още

 
Волейболистките на Видин спечелиха титлата за момичета U13

Отборът на Бдин Вида (Видин) спечели шампионската титла по волейбол на България за момичета U13. ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft