новини и събития

02
Септември
Деца на Колела Ловеч 2018 излъчи новите шампиони на България сред младежите в планинското колоездене

Над 120 деца и младежи се включиха във финалния кръг на „Детските байк серии“

 

На 1-2 септември в Ловеч се проведе петото поредно издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18 годишна възраст – „Деца на колела“, което ежегодно се провежда и финансира от община Ловеч.  Участниците в тазгодишното издание на събитието бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботния ден бе отреден за състезанието за най-малките, а в неделя се проведе състезанието за големите, което беше и петия, финалния кръг от Българските Детски Байк Серии за 2018, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата беше много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1 километровото трасе, което има бяха подготвили организаторите от Консепт Криейтив.  Пистата включваше разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други, а най-доброто време за деня успя да постигне 15 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който успя да премине по трасето за 1:22.60 минути. С победата си в Ловеч, Анчев затвърди и първото си място в генералното класиране на сериите за 2018 година.

 

В категорията на 13-14 годишните конкуренцията също беше много  голяма, а най-добре се представи Димитър Мазнейков от град Петрич. Това беше петата му поредна победа в детските серии, което го превърна в безапелационен победител в турнира с 500 точки!

 

При най-малките от 10-12 години най-бърз бе Роберто Василев от София, следван от Никола Тихин от Ботевград и Теодор Василев от Бургас. Четвърти остана бургазлията Росен Ранков, които обаче се беше подсигурил с достатъчно точки от предишните стартове, с  които да се нареди на първо място в сериите за 2018.

 

Пълното класиране от състезанието можете да видите тук.

Всички участници и победителите в състезанието получиха грамоти, медали и предметни награди любезно предоставени от община Ловеч, организаторите на събитието и магазини SLS.

 

Детските Байк Серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч и в тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Турнира продължава и догодина, а повече информация можете да намерите на www.race-series.com

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft