новини и събития

02
Септември
Деца на Колела Ловеч 2018 излъчи новите шампиони на България сред младежите в планинското колоездене

Над 120 деца и младежи се включиха във финалния кръг на „Детските байк серии“

 

На 1-2 септември в Ловеч се проведе петото поредно издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18 годишна възраст – „Деца на колела“, което ежегодно се провежда и финансира от община Ловеч.  Участниците в тазгодишното издание на събитието бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботния ден бе отреден за състезанието за най-малките, а в неделя се проведе състезанието за големите, което беше и петия, финалния кръг от Българските Детски Байк Серии за 2018, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата беше много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1 километровото трасе, което има бяха подготвили организаторите от Консепт Криейтив.  Пистата включваше разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други, а най-доброто време за деня успя да постигне 15 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който успя да премине по трасето за 1:22.60 минути. С победата си в Ловеч, Анчев затвърди и първото си място в генералното класиране на сериите за 2018 година.

 

В категорията на 13-14 годишните конкуренцията също беше много  голяма, а най-добре се представи Димитър Мазнейков от град Петрич. Това беше петата му поредна победа в детските серии, което го превърна в безапелационен победител в турнира с 500 точки!

 

При най-малките от 10-12 години най-бърз бе Роберто Василев от София, следван от Никола Тихин от Ботевград и Теодор Василев от Бургас. Четвърти остана бургазлията Росен Ранков, които обаче се беше подсигурил с достатъчно точки от предишните стартове, с  които да се нареди на първо място в сериите за 2018.

 

Пълното класиране от състезанието можете да видите тук.

Всички участници и победителите в състезанието получиха грамоти, медали и предметни награди любезно предоставени от община Ловеч, организаторите на събитието и магазини SLS.

 

Детските Байк Серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч и в тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Турнира продължава и догодина, а повече информация можете да намерите на www.race-series.com

 
България – домакин на европейска квалификация за девойки U16

България бе утвърдена за домакин на квалификационна група за предстоящото през тази година ...още

 
Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“

Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън“ завърши с ...още

 
Министър Кралев: Олимпийската квалификация по волейбол ще се проведе във Варна

„Спечелихме домакинството за най-голямото състезание през тази година в България - ...още

 
Момичетата до 12г. спечелиха второ място на турнира от Европейската зимна купа в Чехия. Класираха се за финалите във Великобритания.

Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в ...още

 
Безплатен вход за учениците за Sofia Open

Учениците от столичните училища ще могат да гледат безплатно първите дни от Sofia Open 2019. ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft