новини и събития

02
Септември
Деца на Колела Ловеч 2018 излъчи новите шампиони на България сред младежите в планинското колоездене

Над 120 деца и младежи се включиха във финалния кръг на „Детските байк серии“

 

На 1-2 септември в Ловеч се проведе петото поредно издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18 годишна възраст – „Деца на колела“, което ежегодно се провежда и финансира от община Ловеч.  Участниците в тазгодишното издание на събитието бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.

Съботния ден бе отреден за състезанието за най-малките, а в неделя се проведе състезанието за големите, което беше и петия, финалния кръг от Българските Детски Байк Серии за 2018, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.

Надпреварата беше много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1 километровото трасе, което има бяха подготвили организаторите от Консепт Криейтив.  Пистата включваше разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други, а най-доброто време за деня успя да постигне 15 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който успя да премине по трасето за 1:22.60 минути. С победата си в Ловеч, Анчев затвърди и първото си място в генералното класиране на сериите за 2018 година.

 

В категорията на 13-14 годишните конкуренцията също беше много  голяма, а най-добре се представи Димитър Мазнейков от град Петрич. Това беше петата му поредна победа в детските серии, което го превърна в безапелационен победител в турнира с 500 точки!

 

При най-малките от 10-12 години най-бърз бе Роберто Василев от София, следван от Никола Тихин от Ботевград и Теодор Василев от Бургас. Четвърти остана бургазлията Росен Ранков, които обаче се беше подсигурил с достатъчно точки от предишните стартове, с  които да се нареди на първо място в сериите за 2018.

 

Пълното класиране от състезанието можете да видите тук.

Всички участници и победителите в състезанието получиха грамоти, медали и предметни награди любезно предоставени от община Ловеч, организаторите на събитието и магазини SLS.

 

Детските Байк Серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч и в тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Турнира продължава и догодина, а повече информация можете да намерите на www.race-series.com

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft