новини и събития

18
Ноември
Шести пореден турнир за купа Ронин

Над 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция ще се състезават за медали

Тази събота, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 ч. ще се проведе VІ турнир по карате за купа „Ронин”, сподели на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на карате клуб „Ронин 11” Илиян Мечков. Той уточни, че за медалите в 48 дисциплини ще се състезават над 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция. За първи път в историята на турнира ще има и отборни състезания. Бюджетът на турнира е 4000 лв., като организацията му се подпомага от Столична община, чрез проекта „Заедно по-силни, по-здрави, по-добри”, по програма за развитие на детско-юношеския спорт.
Мечков поясни, че клуб „Ронин 11” развива активна спортна дейност, като състезателите на клуба печелят много престижни титли и медали от републикански, европейски и световни първенства. През 2016 г. „Ронин 11” заема 6-то място в общото класиране по медали от 80 клуба, членуващи в БНФК. Тази година състезателката Виктория Ширазиева стана световна шампионка до 18 години по шотокан, а Радослав Вакарелов - европейски шампион до 16 години. Други състезатели от клуба са печелили сребърни и бронзови медали от различни световни и европейски първенства.
Старши треньорът в клуба Лъчезар Цветков сподели, че в клуб „Ронин 11” се обучават над 200 души - от деца до мъже и жени над 55 години. Най-добрите състезатели тренират по два пъти на ден. Тази година през лятото са проведени 5 лагера и резултатите се подобряват всяка година.
Той допълни, че олимпийските категории в каратето са три, а във всяка ще могат да участват по 10 състезатели. Това прави спечелването на олимпийска квота много трудно, но той е убеден, че от клуба ще има участник в Олимпийските игри – ако не през 2020, то през 2024 година. Сега основната цел е подготовката и класирането на Радослав Вакарелов за Младежките олимпийски игри в Аржентина. Следващата година България ще бъде домакин на Младежката лига, от която ще се печелят точки за Младежките олимпийски игри, затова ще участват много силни състезатели от цял свят.
Световната шампионка по шотокан Виктория Ширазиева поясни, че тренира карате в клуб „Ронин 11” от близо 6 години, като допълни, че е натрупала достатъчно опит и ще участва с амбиции за добро представяне в Европейското първенство в Сочи

12-годишният Виктор Ханджиев тренира от 4 години, стана балкански шампион в Нови Сад и заяви, че през следващата 2018 г. има желание да защити републиканската и балканската си титла.

От клуба очакват силно представяне на техните състезатели в предстоящите първенства и подкрепа от публиката.

За Карате клуб „Ронин 11“
Карате клуб „Ронин 11“ е създаден през 2002 г. в София. Клубът функционира като сдружение с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза. Сдружението е вписано в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Министерство на правосъдието на Република България и е член на Българска национална федерация карате-до (БНФК) към Министерство на младежта и спорта.
Карате клуб „Ронин 11“ развива активна спортна дейност и състезателите на клуба често заемат призовите места на национални и международни турнири. През 2016 г. клубът заема шесто място в общото класиране по медали от около 80 клуба, членуващи в БНФК. Само за тази календарна година клубът има Европейски шампион до 16-годишна възраст, световен шапион в дисциплина по шотокан кумите, вицесветовен и три бронзови медалиста от същата дисциплина, балкански златен и сребърен медалист на Първите ученически балкански игри. 13 златни медала от републиканско първенство както и десетки медали от републикански и международни турнири.


Едновременно със спортната дейност, клубът инициира и осъществява и проекти със социална насоченост, чрез които в залите за тренировки се интегрират деца, лишени от родителски грижи, деца с увреждания, толерират се заниманията със спорт на цели семейства, поощряват се активните занимания със спорт на хора в пенсионна възраст. Някои от успешно изпълнените проекти на клуба са „Активен спорт – път към толерантността“, „Карате за всички – мост между поколенията“, “Спорт за деца в свободното време“ и други.

 
Над 120 състезатели идват в Горна Оряховица за турнир по борба

Над 120 състезатели от 21 клуба в страната идват в Горна Оряховица за турнира по свободна борба ...още

 
Министър Кралев откри Европейското първенство по таекуондо и паратаекуондо WT

България ще приеме Мултиевропейския шампионат по таекуондо през 2018 г. Министърът на ...още

 
Отлични резултати и в спорта за възпитаниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“, СОК „Камчия“

Отлични резултати и в спорта за възпитаниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“, СОК ...още

 
БЪЛГАРСКИ БОЕЦ ОБЯВЕН ЗА № 1 НА BALKAN BEST FIGHTERS 2017

БЪЛГАРСКИ БОЕЦ ОБЯВЕН ЗА № 1 и спечели престижната купа за най-добър боец в стил К1 на шампионата ...още

 
„Левски София“ привлече руснак, Евгений Банов ще дебютира в сряда

Руски волейболист ще подсили мъжкия отбор на „Левски София” за евротурнирите и ...още

© 2017 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft