новини и събития

12
Май
Четвърти Фамилатлон пълни Южния парк с родители с деца

На 12 май (събота) за четвърта поредна година ще се проведе редовният Фамилатлон, организиран от Асоциация Родители, Националния център за безопасен интернет иОбщина София.Фамилатлонът е празник на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа 9 май и Световния Ден на семейството на 15 май.Движението Фамилатлон се зараждавъв Франция.Всяка година той събира над 3000 деца с родители на целодневен празник на открито на Поляната с гълъбите в Южния парк.

Официални гости на празника ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова, председателя на Държавна агенция за закрила на детето и посланика на Дания в България Коре Янсон.

По време на събитието всяко дете със своите родители ще може да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите.Над 40 спортни клуба са подготвили атрактивни демонстрации и състезания, които ще направят празника забавен, цветен и предизвикателен за осмелилите се да ги изпробват. В програмата са включени бадминтон, капоейра, айкидо, паневритмия,  спортно ориентиране, стрелба с лък, роботика, катерене, петанк, йога и още много спортове и забавления.Отново са предвидени множество изненади, които да поддържат духа на гостите на събитието от 10 до 16 часа и след това.

Любителите на колоезденето отново ще могат да се включат в Големия велопоход, който ще обиколи Южния парк. За по-малките на възраст, но не и по дух, колоездачи ще има два старта на Малкия велопоход около Английските ливади.

Любимото приключение на много от последователите на Фамилатлон „Малката Европа“ ще постави на изпитание уменията за ориентиране на участниците. Тази година на повечето от пунктовете-европейски столици ще има и представители на съответната държава, които ще представят родните си страни с различни изненади.

Героят защитник на децата в интернет Флашко пак ще радва децата с весело настроениеи ще ги упътва към щанда на Българската линия за онлайн безопасност и Националния център за безопасен интернет. Там децата и младежите ще могат да оставят своя рисунка или текст по темите за съвременните технологии и онлайн културата и да научат повече за безопасността в мрежата. Ще се върнем назад във времето със скулптурите от стари компютърни части вконкурса ARTware, които ще бъдат изложени и най-добрите - наградени по време на празника.

Асоциация Родители се включи и в инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден“. По време на Фамилатлон каузата за една по-чиста и приветлива околна среда за децата ще бъде подкрепена с редица дейности като конкурса ARTware, прожектиране на снимки, донесени от ентусиастите в почистването и традиционното състезание по почисване „Ябълки за смет“.

Очаквайте и много награди и неподозирани моменти, изпълнение с вълнение и носещи много заряд за гостите на парка.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft