новини и събития

04
Септември
Три девойки спечелиха три от четирите български медала от Световното първенство по таекуон-до в Минск

14-годишните Екатерина Иванова, Ния Христова и Елена Любомирова спечелиха съответно златен, сребърен и бронзов медал на спаринг от 13-о Световно първенство по таекуон-до за юноши и девойки и 8-мо за ветерани в Минск, Беларус.

Състезанието се проведе от 22 до 26 август 2018 г. и на него трите девойки - състезателки на ABC FIGHT CLUB - спечелиха три от общо четирите български медала от шампионата.

Екатерина Иванова, Ния Христова и Елена Любомирова са състезателки по таекуон-до и кик бокс при децата и девойките, с много титли и медали от национални и международни състезания. Техни треньорки са световните и европейски шампионки по таекуон-до Недялка Бачева и Амалия Колева, и двете с 4 дан в корейското бойно изкуство.

В Минск Екатерина Иванова и Елена Любомирова спечелиха златния и бронзовия медал на спаринг в категорията до 45 кг, девойки младша възраст в конкуренция с общо 14 състезателки. Това е втори голям успех на световно първенство по таекуон-до за Екатерина и Елена – след като през 2017 г. и двете завоюваха първи места и станаха носителки на световната купа на Open World Taekwon-do Championships & World Cup в Барневелд, Холандия.

По пътя към първото място Екатерина Иванова победи убедително в групата представителките на Англия, Русия и КНДР. На полуфинала надигра София Папидзе (Украйна) и на финала победи и другата украинка Мартина Метцгер. Така с общо 5 спечелени срещи тя извоюва убедително златния медал.

В същата категория Елена Любомирова победи категорично в групата състезателките на Япония, Индия и Русия и на полуфинала отпадна от Мартина Метцгер (Украйна). Така с общо 4 изиграни срещи и три победи Елена заслужи бронзовия медал. Екатерина и Елена са европейски шампионки на спаринг при децата от Европейското първенство в Солун през 2016 г. и бронзови медалистки на спаринг при децата от Европейското първенство в Ливърпул през 2017 г. Екатерина тази година стана и европейска шампионка на спаринг при децата на Европейското първенство в Талин през април.

На шампионата в Минск Ния Христова спечели сребърния медал в дисциплината спаринг, девойки младша възраст, до 55 кг. в конкуренция с общо 15 участнички, след пет изиграни срещи. Ния победи със силна игра в групата съперничките си от Чехия и Казахстан, след това игра за медал с представителката на Таджикистан, на полуфинала победи втората състезателка на Чехия и на финала отстъпи пред Елизавета Мелникова (Украйна). Ния Христова е родена в София. Тя е европейска шампионка на спаринг за деца от Европейското първенство в Ливърпул през 2017 г. и бронзова медалистка на спаринг при девойките от Европейското първенство в Талин през 2018 г.

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft