новини и събития

04
Септември
Три девойки спечелиха три от четирите български медала от Световното първенство по таекуон-до в Минск

14-годишните Екатерина Иванова, Ния Христова и Елена Любомирова спечелиха съответно златен, сребърен и бронзов медал на спаринг от 13-о Световно първенство по таекуон-до за юноши и девойки и 8-мо за ветерани в Минск, Беларус.

Състезанието се проведе от 22 до 26 август 2018 г. и на него трите девойки - състезателки на ABC FIGHT CLUB - спечелиха три от общо четирите български медала от шампионата.

Екатерина Иванова, Ния Христова и Елена Любомирова са състезателки по таекуон-до и кик бокс при децата и девойките, с много титли и медали от национални и международни състезания. Техни треньорки са световните и европейски шампионки по таекуон-до Недялка Бачева и Амалия Колева, и двете с 4 дан в корейското бойно изкуство.

В Минск Екатерина Иванова и Елена Любомирова спечелиха златния и бронзовия медал на спаринг в категорията до 45 кг, девойки младша възраст в конкуренция с общо 14 състезателки. Това е втори голям успех на световно първенство по таекуон-до за Екатерина и Елена – след като през 2017 г. и двете завоюваха първи места и станаха носителки на световната купа на Open World Taekwon-do Championships & World Cup в Барневелд, Холандия.

По пътя към първото място Екатерина Иванова победи убедително в групата представителките на Англия, Русия и КНДР. На полуфинала надигра София Папидзе (Украйна) и на финала победи и другата украинка Мартина Метцгер. Така с общо 5 спечелени срещи тя извоюва убедително златния медал.

В същата категория Елена Любомирова победи категорично в групата състезателките на Япония, Индия и Русия и на полуфинала отпадна от Мартина Метцгер (Украйна). Така с общо 4 изиграни срещи и три победи Елена заслужи бронзовия медал. Екатерина и Елена са европейски шампионки на спаринг при децата от Европейското първенство в Солун през 2016 г. и бронзови медалистки на спаринг при децата от Европейското първенство в Ливърпул през 2017 г. Екатерина тази година стана и европейска шампионка на спаринг при децата на Европейското първенство в Талин през април.

На шампионата в Минск Ния Христова спечели сребърния медал в дисциплината спаринг, девойки младша възраст, до 55 кг. в конкуренция с общо 15 участнички, след пет изиграни срещи. Ния победи със силна игра в групата съперничките си от Чехия и Казахстан, след това игра за медал с представителката на Таджикистан, на полуфинала победи втората състезателка на Чехия и на финала отстъпи пред Елизавета Мелникова (Украйна). Ния Христова е родена в София. Тя е европейска шампионка на спаринг за деца от Европейското първенство в Ливърпул през 2017 г. и бронзова медалистка на спаринг при девойките от Европейското първенство в Талин през 2018 г.

 
Министър Кралев посети тренировъчен семинар по таекуондо, част от проекта „Джи до куан – пътят на чистия ум”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тренировъчен семинар по олимпийско ...още

 
Американски национал се сприятели с български деца с увреден слух

Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в очи с олицетворение на своите мечти по време ...още

 
„Зелен маратон“ ще се проведе за трета поредна година

Нестле за Живей активно! се включва в инициативата, която промотира спортове свързани с ...още

 
Турнир по конен спорт ще се проведе в с. Селце

За шеста поредна година в каварненското село Селце ще се проведе турнир по конен спорт. Това ...още

 
Над 60 деца участваха в плувен турнир пред погледа на Детелин Далаклиев в Плевен

Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен се включиха днес в ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft