новини и събития

С таекуон-до АВС Fight Club 6-годишни броят на корейски преди да се научат на български

С вътрешни изпити за технически степени продължава летният сезон за трениращите таекуон-до ITF в столичния „АВС Fight Club“, съобщиха за www.kidssports.bg от клуба.

На 6 юни в залата на Националния стадион „Васил Левски“ се проведе вътрешният изпит за децата на възраст 6 – 10 г. и 10 – 14 г., трениращи таекуон-до в групите на „АВС Fight Club“ на стадиона, в Казичене и в кв. „Манастирски ливади“. Инструктори са им световните и европейски шампионки Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан), както и Адриян Хаджийски (II дан) и Петя Станева (I дан).
„Всички участници се представиха на ниво и успешно покриха необходимите технически и теоретични изисквания. Изпитът е част от програмата за повишаване на техническото ниво на трениращите таекуон-до“, коментира Красимир Гергинов (VII дан), основател на „АВС Fight Club“.
Изпитът е възможност и за родителите да се запознаят отблизо с начина на тренировка и методиката на работа с най-малките, дисциплината в залата, изискванията за покриване на степени. В него са включени основните аспекти в таекуон-до, сред които – основна техника, форми, спаринг, теория и история на таекуон-до, физическа подготовка и др. При демонстрацията им веднага проличава кои са посещавали редовно тренировките. Ентусиазмът на най-малките води до там, че дори 6 и 7-годишните се научават да броят до 10 на корейски, още преди да станат първи клас, и да могат да броят на български – коментираха родители.
На 7 юни се проведе вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за децата, които тренират в „Люлин“, Спортен център „Нео“, при Адриян Хаджийски. На 13 юни предстои вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за трениращите над 14 години, а седмица по-късно е и поредното вътрешно състезание от веригата “АВС Fight 6”. Във всички прояви през натоварения юни месец се очаква да се включат повече от 100 членове на клуба, трениращи таекуон-до и кик бокс.
Клубът вече се готви и за 15-ия летен лагер по таекуон-до и кик бокс, който ще се проведе в Банско, в началото на август.

 
Тенис турнир „Оксиком Оупън“ за момчета до 10 години ще се проведе през февруари

На 2 и 3 февруари на кортовете на ТК „СА Несебър" ще се проведе отборен турнир, в който ...още

 
Националите на България до 14 г. започнаха успешно на силен турнир в Чехия

Националните отбори на България за юноши и девойки до 14 г. участват на турнира от втора категория ...още

 
Националките U17 - отбор на годината при подрастващите

Волейболистките от националния отбор за девойки под 17 години  станаха отбор на годината в ...още

 
Награждават най-добрите колоездачи за 2018

На специална „Байк вечер“ тази събота, 15 декември в София, ще бъдат отличени ...още

 
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка „Юнак“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка на стадион ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft