новини и събития

С таекуон-до АВС Fight Club 6-годишни броят на корейски преди да се научат на български

С вътрешни изпити за технически степени продължава летният сезон за трениращите таекуон-до ITF в столичния „АВС Fight Club“, съобщиха за www.kidssports.bg от клуба.

На 6 юни в залата на Националния стадион „Васил Левски“ се проведе вътрешният изпит за децата на възраст 6 – 10 г. и 10 – 14 г., трениращи таекуон-до в групите на „АВС Fight Club“ на стадиона, в Казичене и в кв. „Манастирски ливади“. Инструктори са им световните и европейски шампионки Амалия Колева (IV дан) и Недялка Бачева (III дан), както и Адриян Хаджийски (II дан) и Петя Станева (I дан).
„Всички участници се представиха на ниво и успешно покриха необходимите технически и теоретични изисквания. Изпитът е част от програмата за повишаване на техническото ниво на трениращите таекуон-до“, коментира Красимир Гергинов (VII дан), основател на „АВС Fight Club“.
Изпитът е възможност и за родителите да се запознаят отблизо с начина на тренировка и методиката на работа с най-малките, дисциплината в залата, изискванията за покриване на степени. В него са включени основните аспекти в таекуон-до, сред които – основна техника, форми, спаринг, теория и история на таекуон-до, физическа подготовка и др. При демонстрацията им веднага проличава кои са посещавали редовно тренировките. Ентусиазмът на най-малките води до там, че дори 6 и 7-годишните се научават да броят до 10 на корейски, още преди да станат първи клас, и да могат да броят на български – коментираха родители.
На 7 юни се проведе вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за децата, които тренират в „Люлин“, Спортен център „Нео“, при Адриян Хаджийски. На 13 юни предстои вътрешен изпит за технически степени по таекуон-до ITF за трениращите над 14 години, а седмица по-късно е и поредното вътрешно състезание от веригата “АВС Fight 6”. Във всички прояви през натоварения юни месец се очаква да се включат повече от 100 членове на клуба, трениращи таекуон-до и кик бокс.
Клубът вече се готви и за 15-ия летен лагер по таекуон-до и кик бокс, който ще се проведе в Банско, в началото на август.

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

 
Започват записванията за Националния футболен турнир “Данониада” 2019

С тържествен финал в Барселона през есента ще бъде отбелязана 100-годишнината на ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft