новини и събития

Ски училище Мотен открива новия зимен сезон на 26122013

“Мотен” – 1840 метра над ежедневието

Ски-училище “Мотен” е създадено през 1999-та година и за тези 14 години е доказало на хилядите си клиенти, че е символ на традиции, качество и любов към спорта.

В училището работят повече от 30 отлично обучени ски и сноуборд учители. Работи се по съвременни международни стандарти и методики на обучение. Предлагат  обучение по ски и сноуборд, в групи или индивидуално, обучават хора от 4 до над 70-годишна възраст.

Стандартната услуга е 5-дневен  или 6-дневен курс в група, като се предлагат и индивидуални и семейни уроци. В цената са включени обучение, екипировка и транспорт до Алеко, Витоша.  Заниманията в група продължават по четири часа на ден - два сутрин и два следобед. Групите са оформят според нивото на обучаваните. Целта е да се предложи на клиентите добра услуга на добра цена.  Екипът е от млади, амбициозни хора, които влагат страст и настроение в обучението.

Ски-школа “Мотен” е и подход  към високо спортно майсторство на даровитите деца. Тези, които имат желание и заложби могат да станат част от отбора на “Мотен” по алпийски ски или сноуборд, които многократно са печелили шампионата на страната.Спортен  Клуб „Мотен” организира ежегодно детски, фирмени и професионални състезания по ски и сноуборд.

Школата разполага с едни от най-добрите бази на Витоша – хижа Алеко (110 легла) и планинска база Мотен ( 14 легла), ски и сноуборд гардероби с  чисто нова екипировка (сезон 2009-2010) за всякакви възрасти и вкусове, помещения за оборудване на групите. По всяко време, “на живо”, можете да проверите каква е обстановката и условията на Алеко, през тяхната WEB CAM в страницата на Мотен спорт: www.motensport.eu

 „Мотен” предлага програми за деца и възрастни и през другите сезони на годината.

5,4,3,2 дневни програми - лагери тип Зелено Училище на Витоша, Чепеларе, Мальовица, Боровец, Банско, Пампорово, Паничище, Велинград, Пчелински минерални бани и на всякъде където Вие бихте искали да отидете. Пет дневни програми на Витоша – местност Алеко – приходящи без нощувка.

Програмата включва разнообразни планински маршрути, съчетани с упражнения и игри развиващи умения и навици за безопасно и екологично пребиваване в планината. Спортни игри, зелени патрули, разпъване на палатка и елементарна първа помощ. Първи стъпки в алпинизма. Преходи, походи, скално катерене, алпийски тролей, рапел  и ориентиране. Техники за катерене на алпийска стена и скално катерене.   

Огромното предимство и късмет на столичани е, че всичко това се намира само на 17 километра или на 20 минути път от центъра на София. Дори да станеш по обяд, трябва  само да имаш желанието и настройката да оставиш големия град зад гърба си и просто да тръгнеш. Да спечелиш половин или един ден горе, на високо сред снеговете, студа и слънцето, което да те зареди със здраве, настроение и енергия за цяла седмица.

 Планината е нещо повече от ски, сноуборд, планински преходи и дълбоко дишане. Философията школата, е да покаже какво е планината. Да я усетиш, да я заобичаш и тя да стане част от същността ти, твоя физическа и духовна опора в ежедневието. Когато постигнат това със своите ученици и приятели, тогава се считат за успели наистина. 

Може би затова, на табелата пред офиса пише: “Мотен”-1840 метра над ежедневието”.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft