новини и събития

08
Май
Празник на грацията и красотата в Камчия

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в IV Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в IV Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“. Тимът е безспорен фаворит вече четвърта поредна година.

В истински празник на грацията и красотата се превърна IV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Престижното състезание бе открито по-рано днес от кмета на Община Аврен Емануил Манолов.

Сред официалните гости бяха Татяна Стоянова – държавен експерт в Дирекция Елитен спорт в Министерството на младежта и спорта, Евелина Янчева – директор на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна и Манол Чобанов – зам.-изпълнителен директор на СОК „Камчия“.  Главен съдия на турнира бе Нина Алексиева, а арбитри на състезанието - Ани Бошева и Кристиана Генчева – членове на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати позравителен адрес до организаторите и участничките в турнира. В него се казва: „Художествената гимнастика е един от най-обичаните спортове в България, който се гордее с многобройни почитатели и носи престиж на страната ни. Успехите на нашите гимнастички са резултат както на таланта на състезателките, така и  на неспирния труд на треньорските екипи… Вярвам, че турнирът за Купата на СОК „Камчия“ ще премине на високо ниво и по време на състезанието ще станем свидетели на елегантна надпревара в духа на красотата на този спорт“.

Илиана Раева - председател на Българската федерация по художествена гимнастика също изпрати приветствие до организаторите, участниците и гостите на Международния турнир. От името на БФХГ, тя пожела жар и ентусиазъм в покоряването на високи спортни върхове. „Спортът е вдъхновение и начин на живот“ се казва в поздравителния адрес от Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

По време на закриването Изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова поздрави победителите в IV Международен турнир за Купата на СОК „Камчия“. „Камчия“ е уникален международен център, в който се подкрепят таланти във всички области. Нека победителите в това престижно състезание получат криле и отворят врати за нови победи в европейския и световния спорт“, пожела тя.

Над 120 грации от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. участваха в оспорвания турнир. Те се състезаваха в пет възрастови групи, в категории А и Б. Раздадени бяха над 40 комплекта медали в националното и международно класиране.

 

Организатори на събитието са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“, в партньорство с „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

 
Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“

Столичният „Левски“ спечели купата „Трифон Иванов“ на стадион ...още

 
Футболен турнир на малки вратички в Община Мъглиж

Зa пopeдeн път Oбщинa Mъглиж opгaнизиpa инициaтивa зa дeцaтa нa гpaд Mъглиж. Ha нoвooтĸpитoтo ...още

 
Олимпийски надежди в спортната гимнастика тренират в „Камчия“

Лагер по спортна гимнастика, в който участват едновременно олимпийски надежди и деца от ІІ до V ...още

 
Бронзовите медалисти от Международния футболен турнир в Украйна бяха гости на ОФК „Академик“-Свищов

Зам.-кметът Борислав Замфиров и председателят на ОбС-Свищов д-р Кристиян Кирилов, като част от ...още

 
Децата на Ботев жънат победи на турнир в Македония

Децата на Ботев се представят по най-добрия начин на международния турнир "Пандев Къп". ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft