новини и събития

08
Май
Празник на грацията и красотата в Камчия

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в IV Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“

Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ в IV Международен турнир по художествена гимнастика спечели отборът на „Левски Илиана“. Тимът е безспорен фаворит вече четвърта поредна година.

В истински празник на грацията и красотата се превърна IV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Престижното състезание бе открито по-рано днес от кмета на Община Аврен Емануил Манолов.

Сред официалните гости бяха Татяна Стоянова – държавен експерт в Дирекция Елитен спорт в Министерството на младежта и спорта, Евелина Янчева – директор на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна и Манол Чобанов – зам.-изпълнителен директор на СОК „Камчия“.  Главен съдия на турнира бе Нина Алексиева, а арбитри на състезанието - Ани Бошева и Кристиана Генчева – членове на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати позравителен адрес до организаторите и участничките в турнира. В него се казва: „Художествената гимнастика е един от най-обичаните спортове в България, който се гордее с многобройни почитатели и носи престиж на страната ни. Успехите на нашите гимнастички са резултат както на таланта на състезателките, така и  на неспирния труд на треньорските екипи… Вярвам, че турнирът за Купата на СОК „Камчия“ ще премине на високо ниво и по време на състезанието ще станем свидетели на елегантна надпревара в духа на красотата на този спорт“.

Илиана Раева - председател на Българската федерация по художествена гимнастика също изпрати приветствие до организаторите, участниците и гостите на Международния турнир. От името на БФХГ, тя пожела жар и ентусиазъм в покоряването на високи спортни върхове. „Спортът е вдъхновение и начин на живот“ се казва в поздравителния адрес от Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

По време на закриването Изпълнителният директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова поздрави победителите в IV Международен турнир за Купата на СОК „Камчия“. „Камчия“ е уникален международен център, в който се подкрепят таланти във всички области. Нека победителите в това престижно състезание получат криле и отворят врати за нови победи в европейския и световния спорт“, пожела тя.

Над 120 грации от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. участваха в оспорвания турнир. Те се състезаваха в пет възрастови групи, в категории А и Б. Раздадени бяха над 40 комплекта медали в националното и международно класиране.

 

Организатори на събитието са СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“, в партньорство с „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

 
ЯСЕН ТОДОРОВ И ЮЛИЯН ГАНЕВ С БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ПО КИОКУШИН

На 14,10,2018 г. в гр. Нови пазар, деца на възраст между 10 и 14 години премериха сили в ...още

 
Европейската седмица на спорта #BeActive в Бяла

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Бяла, който ...още

 
Стартира 5-ото издание на тенис турнира “Октомврийска Албена”

На 13 и 14 октомври, предстои да се проведе петото издание на Международния турнир по тенис на ...още

 
Никола Янков с бронзов медал от националното по киокушин

На 6.10.2018 г. в гр. Ямбол, юноши и девойки (младша и старша възраст), мъже и жени – ...още

 
Адриан Андреев се класира за Мастърс турнира на ITF

Адриан Андреев ще участва в финалният „Мастърс" на най-добрите осем при юношите за 2018 ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft