новини и събития

Отбор Циципас триумфира на тенис турнира Оксиком Оупън


Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън“ завърши с победа за отбор „Циципас“, воден от капитан Мартин Захариев. След вълнуващи два дни на надпревари, крайното класиране отреди второто място за отбор „Чорич“, с капитан Стефан Пантов, а на трето и четвърто се наредиха съответно тим „Зверев“, предвождан от капитана Елена Кралева и отбор „Шаповалов“, с капитан Мартин Атанасов.
Вълнуващата надпревара се проведе през уикенда на кортовете на ТК „СА Несебър”. Участие взеха 16 от най-добрите тенис надежди на България, представители на школите в София, Бургас, Стара Загора, Плевен, Пловдив, Свиленград, Ямбол, Хасково, Варна, Кюстендил, Димитровград, Смолян и Габрово. Те бяха разпределени в четири тима. Всеки от тях носеше името на утвърден млад тенисист от световна величина, което допълнително мотивира децата.

Една от целите на детския турнир бе да даде на младите атлети възможността да усетят в по-голяма степен отборния дух на тениса, както и да поддържат състезателния ритъм и през зимните месеци. Благоприятните метеорологични условия и атмосферата на приятелска конкуренция също спомогнаха за приятното прекарване на малките тенисисти и техните родители.
Организатори на надпреварата бяха Българска Федерация по Тенис, ТК „СА Несебър” и „Оксиком“, като брандът бе и генерален спонсор. Турнирът се осъществи с подкрепата на “Doppelherz” и ”Победа” АД.
 

 
България – домакин на европейска квалификация за девойки U16

България бе утвърдена за домакин на квалификационна група за предстоящото през тази година ...още

 
Министър Кралев: Олимпийската квалификация по волейбол ще се проведе във Варна

„Спечелихме домакинството за най-голямото състезание през тази година в България - ...още

 
Момичетата до 12г. спечелиха второ място на турнира от Европейската зимна купа в Чехия. Класираха се за финалите във Великобритания.

Националките на България до 12 г. спечелиха второ място на Европейската отборна зимна купа в ...още

 
Безплатен вход за учениците за Sofia Open

Учениците от столичните училища ще могат да гледат безплатно първите дни от Sofia Open 2019. ...още

 
Министър Кралев: Развивайки потенциала си тук, младите развиват и България

Спечелих Зелена карта за Америка, но останах в България, заяви министърът   ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft