новини и събития

На 1 юни ще се излъчи националният шампион в Данониада 2018

Патронът на турнира в България - Димитър Бербатов ще връчи купата на победителите


На 1 юни 2018 г., основният терен на НСА в София ще приеме финалните мачове от двадесет и първото издание на детски футболен турнир „Данониада”.

През 2018 година за решаващите срещи от четирите зони се класираха отборите на ФК „Фортуна” (Пн), ФК „Литекс” (Лч), ФК "Берое" (Ст.З), отбора от спортната паралелка на ФК "Локомотив" (Пд) в СУ "Св. Седмочисленици" (Пд), ФК „Добруджа” (Дч), ФК „Черноморец” (Бс), ФК „Национал” (Сф) и ФК „Локомотив” (Сф).

Терен №4 в НСА ще бъде отворен за публика от 10:00 ч. на 1 юни, когато започват полуфиналните мачове. Последният и най-важен двубой в „Данониада” 2018 започва в 13:00 ч.

В 13:45 ч. е церемонията по награждаването, на която патронът на турнира - Димитър Бербатов ще връчи купата на победителите.

Традиционно победителят излъчен във финалната фаза ще се състезава за Международна купа „Данон”. Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалистите от цял свят през 2018 г. ще се състезават за Международната купа “Данон” през 2019 г. На грандиозно събитие в Испания, по едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира - с отборите-победители от 2018 г. и от 2019 г.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на „Данониада” 2018 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Фейсбук на: www.facebook.com/danoniada

През 2018 г. за втора поредна година по време на “Данониада” се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

В рамките на турнира се организира специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирането на здравословното хранене и е част от визията на Данон – One planet. One health. Важната информация за храненето и хранителните навици е представена на децата по интересен и забавен начин в игрови формат.

Първият турнир „Данониада” е проведен в България в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на “Данон - Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 г., по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност. Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст.

 
Пампорово дава старт на сезона на 8 декември

Безплатни лифтове, снежни писти и много настроение очакват всички гости на курорта Навръх ...още

 
Министър Кралев откри петия турнир по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Министърът изгледа и елиминациите в турнира „Сабята на Етрополски” Министърът на ...още

 
БККФ и KWU организират двете най-мащабни първенства по карате киокушин досега през декември във Варна

Двете най-големи и мащабни събития за света на карате киокушин ще се проведат за пръв път в ...още

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft