новини и събития

23
Март
Научи се да караш ски - финално състезание в Боровец

На 23ти март (четвъртък) на писта „Иглика“ ще се проведе финалното състезание в Боровец на поредното издание на проекта на Българска федерация ски "Научи се да караш ски" 2017.

Програмата в Боровец стартира на 6ти март за пета поредна година и даде възможност на деца от I-ви до IV-ти клас да се докоснат до магията на планината и да направят своите първи стъпки в ските. Тази година за три седмици в Боровец се включиха общо 350 деца от 8 училища от Самоков и региона - Основно Училище ”Христо Максимов”, Основно училище „Димчо Дебелянов” с. Говедарци, Основно Училище "Митрополит Авксентий Велешки", Начално Училище "Станислав Доспевски", Средно Общообразователно Училище "Неофит Рилски" – Долна баня, Начално Училище "Петър Берон", Основно Училище "Св.Св.Кирил и Методий" и Средно Училище „Отец Паисий“.

В четвъртък на финалното състезание на писта "Иглика" ще премерят сили 36 деца, победили през седмичните прояви.

Двамата състезатели с най-добро класиране при момичетата и момчетата във финалната надпревара ще бъдат наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско. Освен голямата награда, класиралите се от 1-во до 6-то място ще получат и двудневни уикенд лифт карти в к.к. Боровец и специални награди от Мтел.

Както всяка година, така и тази редица важни гости ще се присъединят към събитието в Боровец. Специални гости ще бъдат Зам. Министърът на младежта и спорта - г-жа Мая Тодорова и г-жа Рада Стойкова - пресаташе.

Инициативата „Научи се да караш ски" се провежда от БФСки за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалният Инспекторат по Образованието, Мтел и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово. Тази година над 2530 деца на възраст от 6 до 12 г. от цялата страна се включиха в програмата, като с тях броя на малките скиори, направили първи стъпки в ските благодарение на инициативата "Научи се да караш ски" надхвърля 23710.

Източник: www.borovets-bg.com

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2020 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft