новини и събития

Младежкият фестивал на Варна 2011

FUNCITY е първият по рода си младежки фестивал на Варна, който ще се проведе от 24 юни до 3 юли 2011 г.

Ще обхване главните алеи на Морската градина, Морско казино, сцена „Раковина”, сцена „Амфитеатър”, Морска гара и централен плаж.

Стотици млади хора – творци, представители на неправителствени оганизации, формални и неформални групи ще се изявят в различни области на музиката, уличните спортове, визуалните и танцовите изкуства, театъра, игрите, занаятите и др. Всеки посетител ще има възможност да стане съпричастен към различните атрактивни дейности според желанието и възможностите му.
Фестивалът се организира от сдружение Варненски младежки фестивал, с финансовата подкрепа на Община Варна.

Програмата стартира с инициативата „Младежка улица“, където в рамките на 3 дни ще бъдат представени различни форми на младежката стрийт култура.
В следващите фестивални дни програмата на FUNCITY е изключително забавна и предлага удоволствия като футбол на маса, малък цирк с пътуващи артисти, стена за катерене, шатри, в които ще се провеждат занимания за около 30 вида занаяти, стенописи за деца, концерти, танци и др. Фестивалът „FUNCITY” ще включва много атрактивни спортни състезания и демонстрации, предварително подготвена за целта стена ще бъде на разположение за рисуване на графити.

Всяка вечер от 25 юни до 02 юли сцена „Амфитеатър“ ще представя атрактивни тематични концерти в различни жанрове – електроник, техно, хип хоп, хард кор, джем сешън, фън и джаз и др. Посрещането на July Morning, вечерта срещу 1-ви юли, по традиция е запазена за любителите на стила „хард рок”.

Очакваме в програмата младежи от Испания, Германия и Чехия и доброволци от Варна чрез Европейската доброволческа служба, да представят своята национална култура и традиции на „масата“ на своята държава.
За любителите на визуалните изкуства ”Артин Вижън” са замислили да отправят „48-часово предизвикателство”, в което участниците ще разполагат точно с два дни да заснемат и монтират филм по изтеглени от тях ключови думи.

Тази година, в рамките на FUNCITY ще се проведе и традиционната национална среща-дебат на тема „Младежкото доброволчество“, организирана от Младежко сдружение за мир и развитие на Блаканите“ – гр. Пловдив. В рамките на 4 дни млади лидери от цялата страна ще се срещнат за поредна година в град Варна, ще дискутират и предлагат как да убедим институциите и обществото, че доброволчеството е изключително полезна форма за включване на младите хора в обществено полезни дейности, чрез които те могат да придобиват умения, знания и компетенции, които да бъдат от тяхна полза. Участват представители на българското правителство, Европейската комисия, Национални младежки съвети от други държави в Европа и членовете на новосформирана експертната група „доброволчество” на Европейски младежки форум.

Младите хора на Варна имат нужда от този фестивал.
Събитието ще бъде амбициозно, мега забавно и пъстро!

Въпроси за фестивалната програма можете да задавате на youthforvarna@gmail.com

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft