новини и събития

Министър Кралев награди учениците учителите и ученическите клубове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди учениците, учителите и ученическите клубове, постигнали високи спортни резултати през 2014 година.

На събитието, организирано от Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ) бяха раздадени отличия в категориите „За високи спортни резултати постигнати в световни ученически първенства”, „Училища с най-масово участие във финалите на ученически игри 2014”, „За съществен принос в развитието и утвърждаването на спорта за учащи” и „За принос в развитието и успехите на спорта за учащи”.

Председателят на БАСУ Юлия Боянова благодари на Красен Кралев за това, че е първият министър, който извежда на практика, като приоритет в работата си ученическия спорт и че подкрепя думите си с реални действия.

„За пръв път преди ден чух в Народното събрание да се говори, че парите за ученически спорт ще бъдат увеличени. Досега изобщо не бях чувала в парламента да се говори за ученически спорт. И това е благодарение усилията на министър Красен Кралев“, заяви Боянова.

За първи път през 2015 г. ММС подкрепя участието в най-големия ученически световен форум с финансови средства в размер на 126 061 лева отборите, класирали се на първо място на финалните състезания по баскетбол, футбол и лека атлетика от градовете Монтана, Бургас, Пловдив и Варна.

„Благодаря на всички за топлите думи. Това е важно за нашия екип, за да знаем, че в работата си, специално в ученическия спорт, сме на прав път. Искам да знаете, че в бюджета на ММС за догодина ще бъдат заложени средства, с които изцяло да бъде осигурено участието на най-добрите ни училищни отбори в Световните ученически игри. Съвместно с Министерство на образованието и науката чрез Европейски програми и средства от държавния бюджет ще направим всичко възможно в нашия мандат да възстановим и изградим спортната база в училищата, за да имат нашите деца подходящи условия. Убеждението ни като екип е, че всеки лев вложен в спорта спестява десетки за здраве. Това ни дава сили да продължаваме напред”, заяви пред присъстващите министър Кралев.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft