новини и събития

08
Юни
Малките армейци от ФК ЦСКА София спечелиха купата в Данониада 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана шампион в XXII издание на детскияфутболен турнир “Данониада” 2019. След оспорван двубой с малките футболисти от ФК „Локомотив” (Пловдив) и трудна победа с 1:0, армейците ще представят България на Международна купа DANONE NATIONS CUPв Барселона през есента.

 

Посланикът на турнира Димитър Бербатов награди малките футболисти и пожела на победителите да продължават да тренират все така усилено и ги зарадва с новината, че лично ще отиде да ги подкрепи на международния футболен турнир в Испания.

 

Индивидуалните награди Димитър Бербатов връчи на голмайстора Юлиан Гилов от ФК „ЦСКА София” и на най-добрия вратар Антонио Вардин от ФК „Локомотив” (Пловдив). Партньорите на турнира от Нова Броудкастинг Груп наградиха отбора на ФК „Сините камъни” (Сливен) за тяхната етична игра.

 

Крайното класиране в „Данониада” 2019 е:

  1. ФК „ЦСКА” (София)
  2. ФК „Локомотив” (Пловдив)
  3. ФК „Сините камъни” (Сливен)
  4. ФК „Дунав” (Русе)
  5. ФК „Черноморец” (Бургас)
  6. ФК „Славия”( София)
  7. ФК „Литекс” (Ловеч)
  8. ОДК Варна

 

Даниела Узунова, изпълнителен директор на „Данон - Сердика” АД, благодари на децата и родителите им за участието в „Данониада” 2019, на партньорите от Фондация „Димитър Бербатов”, “ЕКОПАК България” (АД) и Нова Броудкастинг Груп за подкрепата и пожела успех на малките футболисти в Барселона.

 

Победителят в „Данониада” ще се състезава за международната купа DANONE NATIONS CUP. По случай 100 години от основаването на DANONE, финалите ще се играят на RCDEстадиона в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година. На международния форум, България ще бъде представена от отбора на ФК “Берое” (Ст. Загора) – победители през 2018 г., и от тазгодишния победител: отборът на ФК „ЦСКА София”

 

И тази година по време на “Данониада” се организира образователна игра за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициаива на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

 

Също така, малките футболисти с интерес  участваха и в специална образователна игра,   имаща за цел цел популяризиранео на здравословното хранене. Играта е израз на визията на DANONE  за Една Планета. Едно Здраве (Oneplanet. Onehealth)

Традиционно “Данониада” се организира с медийното съдействие на Нова Броудкастинг Груп.

Пълен фото и видеоархив от зоналната фаза на „Данониада” 2019 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Facebookна: www.facebook.com/danoniada

 

Първияттурнир„Данониада” епроведенвБългариявнавечериетонасветовнотопървенствовъвФранцияпрез1998 г. ивнегоучастватповечеот1000 ученическиотбораотцялатастрана. Огромнотожелание, скоетодецатасевключватвтурнира, даваясенсигналнаорганизаторитезанеобходимосттаотпродължаваненатозисоциаленпроект. Благороднатаинициативана“Данон- Сердика” АДепосрещнатавъзторженоивцентралатанакомпаниятавПариж. Такапрез2000 г., понеин моделанабългарската„Данониада” еорганизиранаипърватаМеждународнакупаDANONE NATIONS CUPсучастиетона8 отбора. Оттогавадоднеспроектътнабиравсепо-голямапопулярност. МеждународнатакупаDANONE NATIONS CUPеединствениятофициалнопризнатотFIFA турнирзадецадо12-годишнавъзраст.

 

За феновете, „Данониада“ за едно с ДЗП са подготвили лятна изненада. За да научите първи каква е тя, следете за информация на уеб сайта на „Данониада“ - http://www.danoniada.bg/.

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

 
Започват записванията за Националния футболен турнир “Данониада” 2019

С тържествен финал в Барселона през есента ще бъде отбелязана 100-годишнината на ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft