новини и събития

01
Юни
Лято 2018 пристига в Камчия на 1 юни

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ ще открие летния туристически сезон 2018 на 1 юни, от 13,00 ч., на плажа пред Клуб-ресторант „Кристал“.

Детски празник с много игри, песни и изненади ще сложи началото на лятото. Спецален гост ще бъде певецът Теди Генев, а сладоледена компания „Алджида“ ще зарадва най-малките със сладолед.

За Лято 2018 Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» осигури за собствена сметка на плажа 5 водноспасителни поста със 17 висококвалифицирани спасители, медицински екип - лекар и медицинска сестра, медицински пункт с възможност за оказване на неотложна помощ, реанимационен автомобил. Съвместно с Община Аврен ежедневно се извършва почистване и сметосъбиране.
И през този активен туристически сезон «Камчия» ще посрещне гости от над 70 страни по света. Комплексът очаква увеличаване на ръста на туристите от България, Русия и други страни на Европа. Традиционно в последните години е най-голям броят на гостите от България.
Комплексът е предпочитана дестинация за детски отдих – образователни, творчески и спортни лагери; семейни ваканции; културни и образователни мероприятия; спорт и здраве, бизнес и конгресен туризъм. Расте и интересът към балнео и морелечебен туризъм в «Камчия» - до месеци комплексът ще използва термоминерална вода с отлични лечебни качества от водоизточник в района, за който са получени всички необходими разрешения и заплатени концесионни такси.
В богатия културен календар за Лято 2018 са включени много концерти, театрални и кино постановки, балет, срещи с интересни личности. Детското движение и фестивал «Звездите на Камчия», който се провежда под знака на UNESCO ще отбележи 10-годишен юбилей. Творческата смяна и фестивал „Заедно в 21 век“ ще събере най-популярните хорови колективи от България, Русия и Европа. Младежки театър ще гледаме в рамките на Международната школа за театър на руски език и немската формация „Сценариум“. На спортен лагер ще се съберат над 1200 състезатели по киокушин карате, волейболната академия „Стойчев – Казийски“, грации от клубове по художествена гимнастика и всички видове плувни спортове.
Първата детска лагерна смяна „Земята – нашият дом“ започва на 4 юни, в нея ще се включат над 200 деца от Русия и България, които имат интерес към съхраняването и опазването на природата. Младите изследователи ще търсят връзките между Човека, Земята и Космоса чрез игри, походи и експерименти.
Още на 8 юни децата ще имат уникалната възможност да общуват с космонавтите, участвали във втория руско-български космически полет, които ще отбележат 30-годишнината от събитието. „Камчия“ ще събере всички български космонавти – Георги Иванов, Александър Александров и Красимир Стоянов, като с тях ще бъде и великият руски космонавт Виктор Савиних – участник в три космически експедиции, сред които втория българо-руски полет и мисията за спасяването на космическия кораб „Салют 7“.
Комплексът посреща новия летен сезон като единствения български пълноправен член на Международната асоциация на детските лагери (ICF), в която членуват над 4300 организации от 90 страни по света. В края на миналата година „Камчия“ бе обявена за най-зелената туристическа компания в България за грижите за опазване на околната среда. Комплексът е сертифициран по европейските стандарти за опазване на околната среда и притежава екосертификат ISO 14001.

Заповядайте и Вие! Очакваме Ви – 1 юни, плаж «Кристал»!
 

 
Пампорово дава старт на сезона на 8 декември

Безплатни лифтове, снежни писти и много настроение очакват всички гости на курорта Навръх ...още

 
Министър Кралев откри петия турнир по таекуондо за купата на посланика на Република Корея

Министърът изгледа и елиминациите в турнира „Сабята на Етрополски” Министърът на ...още

 
БККФ и KWU организират двете най-мащабни първенства по карате киокушин досега през декември във Варна

Двете най-големи и мащабни събития за света на карате киокушин ще се проведат за пръв път в ...още

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft