новини и събития

Лагерът в Камчия - незабравима комбинация от Киокушин карате лято и море

Летните лагери са традиционни в Киокушин карате и едни от най-важните събития от спортния  календара на Българската карате киокушин федерация (БККФ). За шеста поредна година курортен комплекс Камчия събра около 500 от изучаващите най-твърдия стил карате. В лагера имаше представители от всички клубове на БККФ в страната, които участваха безплатно в едноседмичното спортно събитие край морето (от 8-ми до14-ти юли 2012 г.). Както всяка година в лагера имаше и гости от чужбина.

Свищовския карате клуб Академик получи право да изпрати 15 каратисти от различни възрасти на Камчия. И тази година основна част от представителите на студентската спортна организация бе предимно от възпитаници на Висшето училище в Свищов. За четвърта поредна година Клуба се стреми да популяризира университетският спорт, като дава възможност на студенти от СА „Д. А. Ценов“ да станат част от това обучение на много високо ниво.

Подготовката в Камчия стартира ден след големия успех на БККФ на световното в Япония в правилника шинкен шобу. Състезателите в ‚истинския‘ правилник на киокушин се завърнаха с шампионска титла в тежка категория, сребърен и бронзов медал при мъжете.

Участниците в лагера имаха натоварена програма, която включваше две тренировки всеки ден. Каратистите бяха разделени по степени и възраст, като в основната част тренировките бяха насочени към подготовка за предстоящия изпит за цветни колани. Националните състезатели работиха отделно, заедно с гостуващите състезатели от другите страни. Групата съставена от инструктори на клубовете на БККФ работиха основно с боксови ръкавици по правилника шинкен шобу. Сенсей Иво Каменов напомни на най-опитните бойци на БККФ, че традиционния състезателен правилник на Киокушин е въведен от сосай Ояма за да се популяризира Киокушин карате като спорт, но това ни отдалечава от първоначалния замисъл на този бойния стил карате. Поради тази причина препоръча в тренировките по клубовете да се наблегне на развитието и усъвършенстването и в други области на бойното изкуство, които са дълбоко застъпени в ‚истинския‘ правилник на киокушин – Шинкен шобу.

Още в първите дни на лагера започна и турнир по футбол на малки вратички.

В петък (13,07,2012) се проведе и изпит за „кю” степрни. Каратистите демонстрираха пред изпитната комисия нивото, на което са овладели основните техники, способността за придвижването в различни позиции, "Ката" и уменията си за водене на бой. Кандидатите за цветни пояси положиха и тест за физическа сила и издръжливост. От тази година бе въведено изискването полагащите изпит за по-високи степени да покажат уменията си за водене на бой и по правилника Шинкен шобу, при който боя се води с боксови ръкавици и се включват и удари с ръце към главата захвати, ключове и техники за отказване на опонента.

 

В последната вечер на лагера бе организирано сайонара парти (празненство за довиждане), което започна с  вечер на талантите. Това напомни на всички, че цел на летния лагер на БККФ също така е да помага на участниците да създадат нови приятелства, да се забавляват и да преживеят незабравими моменти на нашето черноморие.

Това е едно от най-масовите събития, което всички очаквахме с нетърпение и за което се подготвяме цяла година.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft