новини и събития

Канчо Шокей Матцуи разяснява новите правила в карате киокушина в Камчия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин, в който участват над 220 състезатели от 12 страни – България, Русия, Унгария, Украйна, Румъния, Молдова, Франция, Испания, Иран, Турция, Норвегия и Англия. Семинарът е организиран по инициатива на Българската киокушин асоциация „IKO Bulgaria“ в лицето на световния и многократен европейски шампион Шихан Емил Костов, със съдействието на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

Специален гост-инструктор на лагера е директорът на Международната карате организация Канчо Шокей Матцуи, 8-ми дан – световен шампион на без-категории и един от малкото бойци в света, защитили 100 боя за един ден. „Участието на Канчо Матцуи в тренировъчния лагер е голяма чест за нас, тъй като той провежда за втори път семинар в Европа и двата пъти в България. Това вдига нивото на международния лагер и на цялостния облик на карате киокушина в България“, коментира двукратната ни световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова.
Канчо Шокей Матцуи сподели своите позитивни впечатления от посещението си в тренировъчния лагер. „Участниците имат голям потенциал за развитие в този спорт. Спортната база в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ предлага всички удобства за провеждане на тренировки и е отлична възможност за състезателите да тренират тук , сподели Матцуи.

„Главната концепция и цел на Канчо Матцуи е да конкретизира определени детайли в основата на карате киокушина, чрез наблягане върху техниката и различните начини за нейното приложение. Това е в основата на новите правила на карате киокушин, въведени от Матцуи преди година. Канчо учи състезателите, че не по-силният, а по-техничният ще надделее в едно състезание“, коментира Сенсей Костова.
Участниците в международния тренировъчен лагер се подготвят усилено за важни състезания - „All Japan“ в Япония, „All America“ в Америка и Европейското първенство по карате киокушин в Молдова, на които ще се борят за квалификация на Световното първенство без-категории. Отборът на Шихан Костов продължава своята подготовка за международният турнир в Белград, Сърбия в края на септември.
„Най-важното към момента е да продължим с редовните тренировки, за да се подготвим за предстоящите първенства. Силно се надявам за в бъдеще карате киокушин да влезе в Олимпийските игри“, споделя Директорът на Международната Карате Организация Канчо Шокей Матцуи.
 

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

 
Започват записванията за Националния футболен турнир “Данониада” 2019

С тържествен финал в Барселона през есента ще бъде отбелязана 100-годишнината на ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft