новини и събития

Канчо Шокей Матцуи разяснява новите правила в карате киокушина в Камчия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин, в който участват над 220 състезатели от 12 страни – България, Русия, Унгария, Украйна, Румъния, Молдова, Франция, Испания, Иран, Турция, Норвегия и Англия. Семинарът е организиран по инициатива на Българската киокушин асоциация „IKO Bulgaria“ в лицето на световния и многократен европейски шампион Шихан Емил Костов, със съдействието на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

Специален гост-инструктор на лагера е директорът на Международната карате организация Канчо Шокей Матцуи, 8-ми дан – световен шампион на без-категории и един от малкото бойци в света, защитили 100 боя за един ден. „Участието на Канчо Матцуи в тренировъчния лагер е голяма чест за нас, тъй като той провежда за втори път семинар в Европа и двата пъти в България. Това вдига нивото на международния лагер и на цялостния облик на карате киокушина в България“, коментира двукратната ни световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова.
Канчо Шокей Матцуи сподели своите позитивни впечатления от посещението си в тренировъчния лагер. „Участниците имат голям потенциал за развитие в този спорт. Спортната база в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ предлага всички удобства за провеждане на тренировки и е отлична възможност за състезателите да тренират тук , сподели Матцуи.

„Главната концепция и цел на Канчо Матцуи е да конкретизира определени детайли в основата на карате киокушина, чрез наблягане върху техниката и различните начини за нейното приложение. Това е в основата на новите правила на карате киокушин, въведени от Матцуи преди година. Канчо учи състезателите, че не по-силният, а по-техничният ще надделее в едно състезание“, коментира Сенсей Костова.
Участниците в международния тренировъчен лагер се подготвят усилено за важни състезания - „All Japan“ в Япония, „All America“ в Америка и Европейското първенство по карате киокушин в Молдова, на които ще се борят за квалификация на Световното първенство без-категории. Отборът на Шихан Костов продължава своята подготовка за международният турнир в Белград, Сърбия в края на септември.
„Най-важното към момента е да продължим с редовните тренировки, за да се подготвим за предстоящите първенства. Силно се надявам за в бъдеще карате киокушин да влезе в Олимпийските игри“, споделя Директорът на Международната Карате Организация Канчо Шокей Матцуи.
 

 
Повече от 600 фехтувачи идват за "Сабята на Етрополски"

Повече от 600 фехтувачи от 22 държави ще се включат в десетото издание на международния турнир ...още

 
ЕДНО ЗЛАТНО ОТЛИЧИЕ, ТРИ СРЕБЪРНИ И СЕДЕМ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗАСЛУЖИХА КАРАТИСТИТЕ НА МИТКО БОЖАНОВ

Общо 18 на брой състезатели, изучаващи най-твърдия стил карате, под ръководството на треньора ...още

 
ЖКХГ „Анелия“ с 6 медала от Национален турнир в Гълъбово

18 състезатели от ЖКХГ „Анелия“ с призови места на Втория детски турнир по ...още

 
Осем отбора ще спорят за "Бояна къп"

Осем отбора ще участват във футболния турнир "Бояна къп", който е за деца, родени през ...още

 
20 тима спорят в детския футболен турнир "Пловдив къп"

Голям национален футболен турнир "Пловдив къп" за деца до 12-годишна възраст организира ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft