новини и събития

Канчо Шокей Матцуи разяснява новите правила в карате киокушина в Камчия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин, в който участват над 220 състезатели от 12 страни – България, Русия, Унгария, Украйна, Румъния, Молдова, Франция, Испания, Иран, Турция, Норвегия и Англия. Семинарът е организиран по инициатива на Българската киокушин асоциация „IKO Bulgaria“ в лицето на световния и многократен европейски шампион Шихан Емил Костов, със съдействието на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

Специален гост-инструктор на лагера е директорът на Международната карате организация Канчо Шокей Матцуи, 8-ми дан – световен шампион на без-категории и един от малкото бойци в света, защитили 100 боя за един ден. „Участието на Канчо Матцуи в тренировъчния лагер е голяма чест за нас, тъй като той провежда за втори път семинар в Европа и двата пъти в България. Това вдига нивото на международния лагер и на цялостния облик на карате киокушина в България“, коментира двукратната ни световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова.
Канчо Шокей Матцуи сподели своите позитивни впечатления от посещението си в тренировъчния лагер. „Участниците имат голям потенциал за развитие в този спорт. Спортната база в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ предлага всички удобства за провеждане на тренировки и е отлична възможност за състезателите да тренират тук , сподели Матцуи.

„Главната концепция и цел на Канчо Матцуи е да конкретизира определени детайли в основата на карате киокушина, чрез наблягане върху техниката и различните начини за нейното приложение. Това е в основата на новите правила на карате киокушин, въведени от Матцуи преди година. Канчо учи състезателите, че не по-силният, а по-техничният ще надделее в едно състезание“, коментира Сенсей Костова.
Участниците в международния тренировъчен лагер се подготвят усилено за важни състезания - „All Japan“ в Япония, „All America“ в Америка и Европейското първенство по карате киокушин в Молдова, на които ще се борят за квалификация на Световното първенство без-категории. Отборът на Шихан Костов продължава своята подготовка за международният турнир в Белград, Сърбия в края на септември.
„Най-важното към момента е да продължим с редовните тренировки, за да се подготвим за предстоящите първенства. Силно се надявам за в бъдеще карате киокушин да влезе в Олимпийските игри“, споделя Директорът на Международната Карате Организация Канчо Шокей Матцуи.
 

 
Тенис турнир „Оксиком Оупън“ за момчета до 10 години ще се проведе през февруари

На 2 и 3 февруари на кортовете на ТК „СА Несебър" ще се проведе отборен турнир, в който ...още

 
Националите на България до 14 г. започнаха успешно на силен турнир в Чехия

Националните отбори на България за юноши и девойки до 14 г. участват на турнира от втора категория ...още

 
Националките U17 - отбор на годината при подрастващите

Волейболистките от националния отбор за девойки под 17 години  станаха отбор на годината в ...още

 
Награждават най-добрите колоездачи за 2018

На специална „Байк вечер“ тази събота, 15 декември в София, ще бъдат отличени ...още

 
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка „Юнак“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка на стадион ...още

© 2019 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft