новини и събития

Канчо Шокей Матцуи разяснява новите правила в карате киокушина в Камчия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин, в който участват над 220 състезатели от 12 страни – България, Русия, Унгария, Украйна, Румъния, Молдова, Франция, Испания, Иран, Турция, Норвегия и Англия. Семинарът е организиран по инициатива на Българската киокушин асоциация „IKO Bulgaria“ в лицето на световния и многократен европейски шампион Шихан Емил Костов, със съдействието на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

Специален гост-инструктор на лагера е директорът на Международната карате организация Канчо Шокей Матцуи, 8-ми дан – световен шампион на без-категории и един от малкото бойци в света, защитили 100 боя за един ден. „Участието на Канчо Матцуи в тренировъчния лагер е голяма чест за нас, тъй като той провежда за втори път семинар в Европа и двата пъти в България. Това вдига нивото на международния лагер и на цялостния облик на карате киокушина в България“, коментира двукратната ни световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова.
Канчо Шокей Матцуи сподели своите позитивни впечатления от посещението си в тренировъчния лагер. „Участниците имат голям потенциал за развитие в този спорт. Спортната база в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ предлага всички удобства за провеждане на тренировки и е отлична възможност за състезателите да тренират тук , сподели Матцуи.

„Главната концепция и цел на Канчо Матцуи е да конкретизира определени детайли в основата на карате киокушина, чрез наблягане върху техниката и различните начини за нейното приложение. Това е в основата на новите правила на карате киокушин, въведени от Матцуи преди година. Канчо учи състезателите, че не по-силният, а по-техничният ще надделее в едно състезание“, коментира Сенсей Костова.
Участниците в международния тренировъчен лагер се подготвят усилено за важни състезания - „All Japan“ в Япония, „All America“ в Америка и Европейското първенство по карате киокушин в Молдова, на които ще се борят за квалификация на Световното първенство без-категории. Отборът на Шихан Костов продължава своята подготовка за международният турнир в Белград, Сърбия в края на септември.
„Най-важното към момента е да продължим с редовните тренировки, за да се подготвим за предстоящите първенства. Силно се надявам за в бъдеще карате киокушин да влезе в Олимпийските игри“, споделя Директорът на Международната Карате Организация Канчо Шокей Матцуи.
 

 
Министър Кралев посети тренировъчен семинар по таекуондо, част от проекта „Джи до куан – пътят на чистия ум”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тренировъчен семинар по олимпийско ...още

 
Американски национал се сприятели с български деца с увреден слух

Шест български деца с увреден слух се изправиха очи в очи с олицетворение на своите мечти по време ...още

 
„Зелен маратон“ ще се проведе за трета поредна година

Нестле за Живей активно! се включва в инициативата, която промотира спортове свързани с ...още

 
Турнир по конен спорт ще се проведе в с. Селце

За шеста поредна година в каварненското село Селце ще се проведе турнир по конен спорт. Това ...още

 
Над 60 деца участваха в плувен турнир пред погледа на Детелин Далаклиев в Плевен

Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен се включиха днес в ...още

© 2018 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft