новини и събития

Изграждат открита фитнес площадка в парк Юнак

Фитнес площадка за деца ще бъде изградена в парк „Юнак” със средства от акцията "Жълти стотинки" на сдружението „Съзидание – 2012”.

За седма година това сдружение организира Акция за събиране на жълти монети в цялата страна. Тази година събраната сума ще бъде отделена за изграждане на открита фитнес площадка в Сливен. Подходящо място за спортното съоръжение е източно от зала „Васил Левски”. Част от уредите ще бъдат за деца от 6 до 12 години, а останалите за по-големите спортуващи.

„За първи път през тази година акцията ще бъде насочена към превенция за здравето на децата. Нека да накараме децата да оставят за няколко часа компютрите и да се отправят към детските площадки, за да спортуват”, заяви Стефка Байчева - координатор на акцията. „Нашата цел е да събудим и развием в децата добродетелите, да възпитаме в тях дух на приятелство, колективност, качества, нужни за активното участие на всяко едно от тях в глобалния нов свят”, допълни Байчева.

Гимнастикът Йордан Йовчев е изявил желание да открие площадката в Сливен и да покаже на децата, как да я използват.

Монети от 1, 2 и 5 стотинки ще се събират от децата в касички, разположени в учебните заведения, детски градини и други места. Акцията е целогодишна, като на 1 юни и 6 декември децата ще могат да преброят стотинките, които да предадат във всички клонове на Банка ДСК.

Идеята е заимствана от Франция, под патронажа на мадам Бернадет Ширак и вече 27 години е реализирала много проекти във френското здравеопазване.

Акция “Жълти стотинки” през годините:
2008 год. - “Специализираната болница за активно лечение по детски болести” в София. От събраните 4100 лв. са закупени инхалатори, дигитални и инфрачервени термометри и дооборудване на детската площадка към болницата с прекрасна двойна жълта пързалка, за новогодишна елха и тържество за децата в болницата.
2009 год. - II САГБАЛ “Шейново” АД. Събрани са 5300 лв., с които са закупени реанимационни маси за новородени бебета в микропедиатричното отделение.
2010 год. - МБАЛ - Добрич. От събраните 9500 лв. са закупени монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета – за прецизно, неинвазивно, проследяване на кислорода в кръвта по време на престоя им в интензивния сектор за предотвратяване на увреждания.
2011год. - УМБАЛ „Свети Георги” в град Пловдив. Събрани са 15810 лв. с които са закупени  инфузомат - високо специализиран апарат за прецизни животоспасяващи венозни вливания на стойност 4766.72 лв., холтер и дооборудване за интензивно детско отделение.
2012год. - ДКЦ-I” ЕООД гр. Бургас. От събраните 16360 лв. са закупени ехографи за установяване на бременност и ултразвук-сонди.
2013 год. - МБАЛ „Света Анна-Варна” АД. Събрани са 34800 лв. за закупуване на кувьоз, операционна лампа и пациентен монитор.

До момента участие в акцията са взели около 86 фирми, 92 училища, 40 детски градини и над 74 частни лица от много населени места в България.

Освен в учебните заведения, средства могат да се събират и в клоновете на Банка ДСК по сметка № 146 525 92, ВІС STSABGSF
IBAN BG50STSA93000014652592
Сдружение „Съзидание - 2012 г.“

Източник: http://sliven-sport.com

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft