новини и събития

Защо спортът има място в живота на всяко дете

Движението е здраве.

Спортът укрепва духа и тялото. Детето, което играе, ще бъде по-здраво, силно, издържливо и по-добре координирано. Физическата активност ще го зарежда с нови сили и за интелектуалните занимания. Комбинирана с подходящото хранене, тя играе жизненоважна роля за поддържането на добро здраве.

Добрите резултати = добро самочувствие

Когато детето осъзнае, че става все по-добро и по-добро в своя спорт, ще бъде уверено в своите възможности. Благодарение на напредъка си в спорта, то ще има позитивно мнение за себе си.

Дете с цели

Поставянето на цели и успехът вървят ръка за ръка. Благодарение на спорта, детето придобива опит и разбира колко важен е стремежът за постигането на по-добър резултат. Развивайки тези умения, то се учи да търси максимума от себе си и да надскача своите възможности.

Отборен дух

Отборните спортове учат децата на колективизъм и показват как техните действия влияят на другите хора. Това е важен урок. Детето „отборен играч” ще има по-добро ниво на социализация и повече шансове за реализация в живота.

Организираност

Добавянето на извънучебни занимания към графика на детето стимулира способностите му да организира времето и да си поставя приоритети. Учи го да си формулира план, което му дава възможност ефективно да управлява своите отговорности и да си оставя време за спорт и упражнения.

Проблеми като на шега

И най-добрите спортисти правят грешки. Хора сме. Ако детето знае как да се справя с трудностите и предизвикателствата в спорта, то ще може да използва тези познания и в реалния живот. Така ще намали грешките и неправилните решения, напълно ще се възстанови и ще продължи напред.

Всичко е игра

Позитивното преживяване играе основна роля в повишаването на нивото на щастливия и здравословен живот. Спортът осигурява множество възможности за положителни емоции както за детето, така и за цялото семейство. Родителите на  малки спортисти  са благословени да видят как детето им се забавлява, докато учи и развива спортните и човешките си качества.

Накратко

Участието в тренировка те прави по-здрав, преминаването на дистанция - по-силен, подаването на пас - добър приятел, а преодоляването на препятствие - победител в живота!

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft