новини и събития

Започна записването за Данониада 2015

Започна записването на отборите, които ще участват в осемнадесетото издание на "Данониада" - единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от "Данон-Сердика" АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация "Димитър Бербатов".

Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg, като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12-годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори, изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2015 г. домакини на турнира ще бъдат градовете София, Плевен, Варна и Пловдив. Първите мачове ще се играят на 30 април в зона София.

ПСФК "Черноморец" бяха победители в турнира през 2014 г. и представиха страната ни на Международна купа "Данон" в Бразилия. "Сините акули" от Бургас записаха най-доброто българско представяне в историята на турнира - 10-о място. През 2015 г. Международна купа "Данон" ще се проведе през есента в Мароко.

"Вече 18-а година "Данониада" е единственият футболен турнир в България, който дава шанс на най-младите футболисти до 12 години да участват в голямо състезание и да се изправят пред състезатели от цял свят в Междунарона купа "Данон". Като компания "Данон" има и социална мисия - не само да произвежда здравословни продукти, но и да възпитава навици за здравословен начин на живот. Благодарение на "Данониада", вече 18 години ние мотивираме най-малките да спортуват, да бъдат част от екип и да растат здрави. Щастливи сме, че турнирът се превърна в утвърдена традиция", каза Дора Стрезова - генерален директор на "Данон-Сердика" АД.

От самото си съществуване - вече седем години, партньор на "Данониада" е Фондация "Димитър Бербатов". "Данониада" безспорно е най-успешният турнир за деца и аз съм доволен, че моята фондация има принос за неговото утвърждаване. Призовавам да се запишат много отбори, за да са много децата, които ще изпитат удоволствието от играта и от участие в истински двубои. Успех на всички в борбата за участие в състезание за световна купа - това е уникален шанс!", казва Бербатов.

Националният турнир "Данониада" е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Мачовете от първата фаза започват на 30 април в София и ще се играят в продължение на 1 месец. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат на 1 юни в София.

И през 2015 г. патрон на Международна купа "Данон" е световноизвестният футболист Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Източник: www.sportal.bg

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2020 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft