новини и събития

Диляна Попова – колелото те кара да си малко по-щастлив

Диляна Попова кара колело от малка и свързва с него едни от най-милите си детски спомени. Любимото й забавление било да сядат заедно на едно колело с приятелката й и да прекосяват малкия град, в който е израснала. Играта навън, истинските приятели и свободата, която дава карането на колело, е нещо, което ни връща към спомените от детството и разбираме колко е важно да можем да осигурим на собствените си деца възможност да усетят същото. Въпреки че нейният син все още е много малък, тя няма търпение след 2-3 години да пробва да го качи на колело и да карат заедно.

Диляна се присъедини към посланиците за 2015-та  на инициативата „Аз карам велосипед – последвай ме!“, която се провежда от MAXEUROPE и европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно“.

„Мисля, че велосипедът е едно прекрасно средство за по-бързо придвижване. Дава ти много повече свобода, начин да спортуваш, да поддържаш тялото и тонуса си. Това е много важно във времето, в което живеем, с храната, която поемаме, и всичко останало, което в по-голямата си степен е вредно. Едно от основните неща е, че велосипедът наистина ще те върне към детството ти. Към детството ти и към това, че наистина можеш да се почувстваш свободен”, споделя Диляна.

Посланието й и спомени от детството, свързани с велосипед, можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=WENflqqgzO8

През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.

Всичко за кампанията можете да следите на www.azkaram.eu и официалната Facebook страница, както и на www.dothemix.bg

За кампанията:

Кампанията е инициирана от MAXEUROPE – производител на велосипеди, лидер у нас и с водещи позиции в Западна Европа, и има за цел да популяризира дългосрочно карането на велосипед в града. Тази година активностите ще се случат в партньорство с европейската информационна кампания „Do the right mix – Придвижвай се разумно” - инициатива на Европейската комисия за насърчаване на природосъобразно придвижване в градска среда с координатор за България Министерство на околната среда и водите. „Придвижвай се разумно“ започна преди две години с различни акценти за придвижване в града и комбиниране на ходене пеша с градски транспорт, с велосипед и с личен автомобил. Миналата година активностите бяха свързани със споделено пътуване с автомобил, а тази - с насърчаване на карането на велосипед в града.

„Аз карам велосипед – последвай ме!“ започна през 2014-та година, когато зад идеята на MAXEUROPE и медията за колоездене www.maxbike.bg се обединиха над 20 известни личности от различни сфери, за да кажат „ДА“ на карането на колело и да застанат с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft