новини и събития

16
Април
Деца помагат на деца в кампанията Сподели доброто

Сити Център София Ви кани да присъствате на откриването на благотворителна изложба „Сподели доброто“ в централното фоайе на Сити Център София във вторник (16.04.2013 г.) в 10:00 часа, която е в подкрепа на абитуриентите випуск 2013 от Домовете за деца лишени от родителски грижи в цялата страна. Патрон на благотворителната инициатива е Тити Папазов.

Експонатите – еднометрови и половинметрови великденски яйца са изработени от различни творци, които с радост подкрепиха инициативата на фондация „Сподели доброто“. Част от творците са: Певицата Ирра, която е украсила традиционно червено великденско яйце, но е добавила 3D пеперуди и цветя; Иконописецът Румен Москов пък е изобразил две от най-популярните християнски икони и е използвал специална златна боя; По-нетрадиционно е яйцето на Ралица Атанасова-Демирева от „Двете елши“ – облицовано с метални пластини и за разкош са прибавени няколко бурми. И още много други талантливи артисти, които ще представят сами творбите си на откриването. Ще присъстват още: Ива Владимирова, директор на „Интерамерикан България животозастраховане“, кметовете на райони Сердика и Изгрев – г-н Тодор Кръстев и арх. Цветомир Жеков, които съдействаха за осъществяването на кампанията, Мис България 2011 Ваня Пенева и други.
В благородната инициатива „Сподели доброто“ традиционно се включиха и децата от училищата и детските градини в район Серидка в София, за което съдейства кмета на района Тодор Кръстев. През март малчуганите изработиха мартенички и картички, които бяха продадени благотворително в подкрепа на тазгодишните абитуриенти от Домовете за деца лишени от родителски грижи от цялата страна. И тъй като събраните средства не бяха достатъчни, за да подпомогнат, всички завършващи ученици от Домовете – благотворителната инициатива продължава. В настоящата кампания дечицата отново вложиха много усърдие, изобретателност, талант и желание в украсяването на малките стиропорени яйца, с които ще помогнат на  младежите, които вече няма да бъдат под опеката на държавата и ще трябва да поемат сами по своя път в живота.
„Децата помагат на деца, изразявайки таланта си. Това е чудесен начин да научим подрастващите да правят нещо хубаво за други хора. Фондацията пък се стреми да популяризира различни творци и така всички ние споделяме различни добри каузи,“ – казва Ива Владимирова, настоятел на фондация „Сподели доброто“. – С моите колеги от „Интерамерикан България Животозастраховане” не веднъж и два пъти сме правили различни малки дарения в домове за сираци. Тази година искахме да организираме нещо по-голямо и затова стартирахме този проект.“
Малките и големите яйца уникати ще бъдат продадени на търг по време на благотворителен великденски бал, организиран от фондация „Сподели доброто“ съвместно с Виза Клуб.

Повече за кампанията ще намерите на Фондация "Сподели доброто" във facebook.

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft