новини и събития

Двама състезатели на бургаски клуб по конен спорт дават заявка за националния отбор
Двама състезатели на клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас дават заявка за силно представяне в националния отбор на България, съобщиха от клуба. Сияна Базотева при децата и Пламен Радославов при мъжете са потенциални национални състезатели. На всички контролни състезания до сега те показват едни от най-добрите и стабилни постижения. 
На последното състезание, което се проведе на 15 и 16 юни в с. Житница бургаските състезатели отново заеха призови места. В първото си участие на състезание извън Бургас Стела Михова и кобилата Индиана заеха 2-ро място при начинаещите деца. Със същото животно Сияна Базотева се класира на 2-ро място при напредналите деца, а Пламен Радославов и Никита обраха овациите на публиката и завоюваха първото място при мъжете. 
Особено впечатление направи представянето на Пламен при времевата дистанция, където той завърши паркура с 5 секунди по-добро време от останалите състезатели. 
„Ако за представянето на Пламен може да се приложи сравнение със 100-метровата лекоатлетическа дисциплина, то това означава, състезателят да завърши спринта с преднина 10 метра пред останалите състезатели”, каза инж. Георги Базотев, председател на клуба. Той разказа и за нетрадиционните тренировъчни упражнения, които помагат на бургаските състезатели да са по-подготвени. 
„Щафетният паркур е скачане, при което втория състезател започва паркура от препятствието, което е съборено от първия състезател. При него Сияна и Пламен събаряха умишлено препятствия, за да могат един друг да се тренират. По този начин състезателите се учат да са по-инициативни и да вземат бързи решения в най-подходящия момент”, каза още председателят на бургаския конен клуб. Той допълни, че Сияна и Пламен започват подготовка за националния отбор. 
 
Източник:http://www.focus-radio.net
 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft