новини и събития

19
Януари
Боровец ще отбележи Световния ден на снега

Много забавления за любителите на зимата ще има на 19 януари в Рила планина.

На 19 януари 2013 г., събота, Боровец ще отбележи Световния ден на снега – World Snow Day. Тогава ще се представи програмата “Научи се да караш ски”, която се провежда за пета поредна година и се организира от министерството на образованието, младежта и науката, министерството на физическото възпитание и спорта и Българската ски федерация. Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца от 1 до 4 клас и да запознае малчуганите с магията на белите спортове. На празника ще присьстват кметьт на Община Самоков Владимир Георгиев и председателят на Общинския сьвет Ирена Коцева.

По случай снежния празник, вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за всички желаещи малчугани, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Специални гости на Бороспорт и хотел „Рила” ще бъдат децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Драгалевци, които също ще получат безплатна екипировка и ще вземат своите първи ски уроци в Борокидс.

Освен за най-малките, безплатни ски и сноуборд уроци, както и екипировка за тях,  ще има и за начинаещите скиори и сноубордисти от всички възрасти. Те ще бъдат предоставени от ски и сноуборд училище „Бороспорт”.

По случай World Snow Day, на ПроМо Парк Бороспорт ще се състои фристайл хепънинг за деца с много награди и специалното участие на състезателите от фристайл клуб „Бороборд”. В същото време информационният център на “Бороспорт”, Borosport Adventure Center ще организира специални забавления за гостите на курорта от всички вьзрасти, като моделиране на снежни фигури, футбол на сняг, сноу голф и много други интересни състезания.

World Snow Day или Световният ден на снега е инициатива на международната федерация по ски – FIS, която има за цел да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година, като през 2013 в дните от 18 до 20 януари Световният ден на снега ще бъде отпразнуван едновременно в 39 държави по целия свят.

Източник : www.expoworld.bg

 
Малките армейци от ФК “ЦСКА София” спечелиха купата в „Данониада” 2019

В слънчевия съботен ден на терена на НСА в София отборът на ФК „ЦСКА София” стана ...още

 
Теглене на жребий за 9-то Европейско първенство по баскетбол за колички

Жребият за 9-тото Европейско първенство по баскетбол на колички, див.С, на което София ще е ...още

 
УСПЕШЕН ИЗПИТ ЗА КОЛАНИ ПО КИОКУШИН КАРАТЕ ПОЛОЖИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ТРЕНЬОРА МИТКО БОЖАНОВ

На 28-ми Март в град Русе се проведе изпит за цветни пояси в Киокушин карате. Състезателите за ...още

 
Езикови ваканции​ в чужбина Академични летни училища в Англия Тенис и футболни лагери с английски език

Най-доброто за развитието на Вашето дете през лятото, избрано от Summerly International Learning ...още

 
Стартира седмият сезон на "Футбол за приятелство"

Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за ...още

© 2020 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft