бойни изкуства

EBMAS България

arts_blue_line екипировка за бойни изкуства
представяне grey_line

EBMAS означава Emin Boztepe Martial Arts System(система за бойни изкуства Emin Boztepe) и носи името на основателя и Главен Инструктор Master Emin Boztepe. В EBMAS основно се акцентира на самоотбраната.

Системата за улична самоотбрана на EBMAS е усъвършенстван начин за самозащита. Учениците тренират с реалистичен подход към ситуации, които биха могли да възникнат на улицата без да остава никакво съмнение относно ефективността му.

Wing Tzun (Винг Чун)

Бойното изкуство е развито преди повече от 250 години в Китай от монахинята NG Mui и красивата Yim Wing Tzun, на която бойното изкуство е кръстено. Благодарение на добре развитите бойни техники тези две жени са побеждавали в много битки, едни от най-силните мъже съперници по това време. Оттогава WT се е преподавало само в семейства и кланове. Великият майстор Yip Man, който почина през 1972 е последния Wing Tzun учител, преподавал единствено на китайски ученици. Днес има десетки хиляди членове по света (в повече от 56 държави), които изучават това бойно изкуство, осъвременено от Leung Ting, последния ученик-майстор на Yip Man. Европейския Главен инструктор, Dai Sifu K. R. Kernspecht донесе WT системата в Европа и оттогава е обучил няколко поколения, високо квалифицирани инструктори по бойни изкуства.

Зали:

гр. София

  • кв. Оборище, Аеробик Клуб "Юлива", ул. Г.С.Раковски №78;
  • кв. Лозенец, Салона на 139 ОУ "Захарий Круша" бул. "Арсеналски" и ул. "Димитър Хаджикоцев" №44

Тренировки:

Поради специфичните особености на бойното изкуство и динамичното ежедневие, са предвидени различни форми на обучение.

  • Индивидуално - този начин на тренировка протича под формата на частни уроци и се провежда в различно от посоченото за групови занимания време. Това е високо ефективен начин за усвояване на техниките, по-доброто им усъвършенстване и по-бързи резултати на ученика.
  • Групово - тренировките се провеждат в група голяма в зависимост от присъстващите спрямо размера на залата. Изключително практичен начин на трениране. В по-голямата част от тренировката учениците работят по двойки, в зависимост от тяхното ниво на познание. Обучението се състои от степени и програми за начинаещи и напреднали, целящи да изградят в практикуващите необходимите технически и физически качества, чрез които да се повишат техните бойни умения.
  • Малка група - много ефикасен и ускорен начин за прилагане на наученото в максимално близка до реалната ситуация.
  • Тренировки за деца, включващи всички възрастови групи - заниманията с децата се провеждат по подобен начин, както при възрастните. Подходът към тях е изключително професионален, като са взети впредвид всички особености на възрастта им. Децата с лекота усвояват техниките за самозащита и бързо разбират случаите, в които да ги прилагат, както и последствията от тяхното използване.

На всички нива, независимо от формата на обучение, интензивността и натоварването в тренировките са регулирани и адаптирани според нуждите и възможностите на трениращите, с цел - оптималното развитие на всеки един ученик.

Така учениците надграждат познания върху природните си рефлекси и ги развиват благодарение на усъвършенстваната методика на преподаване.

Практикуващите за относително кратък период от време овладяват техниките за самоотбрана, като за тяхното качествено приложение са необходими редовни тренировки.

Други школи по бойни изкуства в София

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски клуб към Ориндж Фитнес "Оранжево детство"

Детският фитнес помага децата да израстват здрави, умни и красиви. Клубът е предназначен за ...още

 
Спортен клуб "Ояма Скорпио"

Спортен клуб “Ояма Скорпио” – лицензиран клуб, вече и в нова зала за бойни ...още

 
Айкидо Клуб Изгрев

Айкидо Клуб Изгрев организира тренировки за деца между 6-14 години. Тренировките се провеждат ...още

 
Capoeira CDO Bulgaria

Група Cordão de Ouro България е част от най-популярната асоциация по капоейра в световен ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft