лека атлетика

"Шри Чинмой Маратон Тим"

arts_blue_line екипировка за лека атлетика
представяне grey_line

Шри Чинмой Маратон Тим е международна спортна организация, която се е посветила на популяризирането на спорта и физическата култура като неотделима част от формирането на хармонична човешка личност.
Шри Чинмой основава Шри Чинмой Маратон Тим през 1977 г., с цел да предложи разнообразие от спортни мероприятия на спортната общественост и по-специално на тези хора, които се занимават активно с бягане, както и да популяризира идеята за духовно израстване с помощта на спорта.

С течение на годините, Шри Чинмой Маратон Тим се утвърждава като най-големия организатор на многодневни ултрамаратони.

Тимът се утвърди и като отличен организатор на кросове, маратони, триатлони, плуване на дълги разстояния и игри за ветерани, a също и на национални шампионати, където биват поставяни не малко световни рекорди.

Още в зората на "бума на бягането", организираните от тима прояви установяват нови, по-високи стандарти на поддръжка на участниците в състезанията, които днес са общоприети: близо разположени пунктове с напитки, предлагане на храна след състезанието и награди за всички възрастови групи, дори и над 70 години.

Шри Чинмой Маратон Тим-България е учреден през 1999 г. Членове на клуба организират и участват в спортни мероприятия в различни точки на света. Изявени представители на българската организация са Валери Стобски и Цветан Цеков, които са участвали многократно в т. нар. многодневни състезания в Ню Йорк. Цветан Цеков има три първи, едно второ и едно трето място в три поредни години, класира на първо място в тазгодишното състезание Ултра-трио "Себенадминаване" на дистанцията 700 мили - септември 2004 г.

Шри Чинмой Маратон Тим - България организира малки местни състезания, главно в София и Пловдив. Също така и пробези от град до град. През 2000 г. клубът организира 12 часа ходене в Пловдив, а през 2001 г. в София.

На 31 ноември 2004 г. тимът организира първия в България маратон "Себенадминаване", който се проведе на Олимпийския гребен канал в Пловдив.

Други школи по лека атлетика в Пловдив

 
ОДК Пловдив

ОДК е отворена врата за децата на град Пловдив. Тук всяко дете получава равен старт, независимо ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft