лека атлетика

"Шри Чинмой Маратон Тим"

arts_blue_line екипировка за лека атлетика
представяне grey_line

Шри Чинмой Маратон Тим е международна спортна организация, която се е посветила на популяризирането на спорта и физическата култура като неотделима част от формирането на хармонична човешка личност.
Шри Чинмой основава Шри Чинмой Маратон Тим през 1977 г., с цел да предложи разнообразие от спортни мероприятия на спортната общественост и по-специално на тези хора, които се занимават активно с бягане, както и да популяризира идеята за духовно израстване с помощта на спорта.

С течение на годините, Шри Чинмой Маратон Тим се утвърждава като най-големия организатор на многодневни ултрамаратони.

Тимът се утвърди и като отличен организатор на кросове, маратони, триатлони, плуване на дълги разстояния и игри за ветерани, a също и на национални шампионати, където биват поставяни не малко световни рекорди.

Още в зората на "бума на бягането", организираните от тима прояви установяват нови, по-високи стандарти на поддръжка на участниците в състезанията, които днес са общоприети: близо разположени пунктове с напитки, предлагане на храна след състезанието и награди за всички възрастови групи, дори и над 70 години.

Шри Чинмой Маратон Тим-България е учреден през 1999 г. Членове на клуба организират и участват в спортни мероприятия в различни точки на света. Изявени представители на българската организация са Валери Стобски и Цветан Цеков, които са участвали многократно в т. нар. многодневни състезания в Ню Йорк. Цветан Цеков има три първи, едно второ и едно трето място в три поредни години, класира на първо място в тазгодишното състезание Ултра-трио "Себенадминаване" на дистанцията 700 мили - септември 2004 г.

Шри Чинмой Маратон Тим - България организира малки местни състезания, главно в София и Пловдив. Също така и пробези от град до град. През 2000 г. клубът организира 12 часа ходене в Пловдив, а през 2001 г. в София.

На 31 ноември 2004 г. тимът организира първия в България маратон "Себенадминаване", който се проведе на Олимпийския гребен канал в Пловдив.

Други школи по лека атлетика в София

 
Клуб по Лека Атлетика Славия

Клуб по Лека Атлетика "Славия" София е един от най-старите в България. Националните ...още

 
Обединен Спортен Клуб "Академик"

Учредено като Студентско физкултурно дружество "Академик" на 25 декември 1947 г, ...още

 
Спортен клуб Титан

Летни тренировки по лека атлетика за деца на Национален стадион Васил Левски от Спортен клуб ...още

 
Клуб по лека атлетика Юниверсал

Отборът по лека атлетика към спортен клуб Юниверсал е създаден през 2002 година в София. Веднага ...още

 
Детска спортна академия "Том и Джери"

Детска спортна академия "Том и Джери" Здравото дете e активно и щастливо дете. Осигуряване ...още

© 2021 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft