футбол

Футболен клуб СЛАВИЯ

arts_blue_line екипировка за футбол
представяне grey_line

Детско-юношеска школа

Детско-юношеската школа на ПФК Славия 1913 е организация в структурата на клуба, която се занимава със селекцията и развитието на млади футболисти, които впоследствие да станат част от представителния отбор на "белите".

В момента детско-юношеската школа включва общо 12 различни отбора. Те са разделени в шест възрастови групи, обхващащи юноши и деца, родени между 1993 и 2004 година. За своите тренировки и мачове тимовете използват клубната база на Славия в София, която разполага с четири тренировъчни игрища (две с изкуствена трева и осветление и две с естествена трева).

В школата на най-стария българския клуб при отлични условия за подготовка тренират общо над 700 деца. Треньори на различните възрастови групи са Християн Войнов, Радослав Георгиев, Владимир Иванов, Ивайло Семерджиев, Милчо Евтимов, Здравко Здравков, Иво Градев, Цветослав Алтънов, Мариан Стоянов и Любомир Божанков.

В настоящия разширен състав на представителния отбор на Славия място намират общо петима футболисти, играли преди това или играещи в момента в отбори от детско-юношеската школа на клуба. Това са Деян Вълков, Кирил Огнянов, Спас Георгиев, Даниел Васев и Радослав Василев.
Директор на школата е юношата на клуба и бивш защитник на първия тим Владимир Иванов. Той е важна част от състава на "белите" през 1996 година, когато бяха спечелени титлата и купата на страната.

Благой Георгиев, Чавдар Янков и Димитър Рангелов са трима от юношите на Славия, които в последните години играят в силни отбори в чужбина и се превърнаха в основни фигури в мъжкия национален тим на България.

Последните големи успехи на школата на Славия са през 2008 и 2009 година, когато „белите” печелят републиканските шампионски титли съответно при юношите младша и старша възраст.

Славия е първият отбор в България, който провежда занимания с юношески формации. Тренировките на младите „бели орлета” стартират в началото на 20-те години на миналия век.

Други школи по футбол в София

 
ДЮФК "Национал"

Детско - юношески футболен клуб ,,НАЦИОНАЛ” е клуб, специализиран в подготовката на ...още

 
Детска Футболна Академия "Комета"

"Детска Футболна Академия - Комета" предлага тренировки по футбол с кондиционен треньор ...още

 
ФК "БМ Спорт"

Клубът е основан през 2014 г, като участва във всички турнири и първенства, организирани от БФС. ...още

 
Юнайтед Спортс Клуб София

Юнайтед Спортс Клуб София (USC) е спортен клуб отворен за деца и младежи от всички възрасти и ...още

 
Спортна Академия "Street Team"

Създадохме Спортна академия „Стрийт Тим” с идеята да възпитава в децата, още от най ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft