футбол

ФК "Велбъжд"

arts_blue_line екипировка за футбол
представяне grey_line

ОФК „Велбъжд" е основан през далечната 1919 г. ОФК " Велбъжд"е наследник на ПФК " Велбъжд" Най-добрите резултати на клуба са в периода 1997/2001 г. когато завоюва три пъти бронзовите медали на „А" Професионална футболна група, а през 2001 г. игра финал за купата на „България" и спечели сребърните медали.
В клуба тренират над 200 деца в детско-юношеската школа, а мъжкият отбор участва в първенството на „В" Югозападна аматьорска футболна група. Най-добрият футболист, който е израснал от школата на клуба и е играл в ПФК „ЦСКА" и ПФК „Левски" София, а в момента играе в Япония и националния отбор на България е Илиян Стоянов. От школата на клуба са израстнали много футболисти, които са играли и в момента играят в отбори от „А" ПФГ и „Б" ПФГ.

Треньори в детско-юношеската школа на клуба са: Борис Христов Димитър Димитров Анатоли Бачовси Валентин Казачки Владимир Ангелов Георги ПетровДетско юношеската школа разполага с две подготвителни групи, Деца, Юноши младша и Юноши старша възраст, които участват във всички републикански възрастови първенства и турнири за купа „България".Треньори на мъжкият отбор са: Димитър Соколов и помощник Красимир Петков.

Други школи по футбол в Кюстендил

 
Школа футбол към ЗОНА СПОРТ

ЗОНА СПОРТ организира футболна школа за деца /момичета и момчета/ от 3 до 10 години. ...още

 
Обединен Детски Комплекс - Кюстендил

Обединен детски комплекс - Кюстендил е създаден през лятото на 2000 година. Той е ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft